Toyota C-HR

Sportski hibrid u svemirskom pakiranju

Foto: Mladen Milčić
Foto: Mladen Milčić
Foto: Mladen Milčić
Foto: Mladen Milčić
Foto: Mladen Milčić
17.08.2020.
u 10:40
CH-R se sada može kupiti i uz snažniji hibridni pogonski sklop 2,0 Hybrid sa 184 KS i 190 Nm, kojeg Japanci nazivaju Dynamic Force
Pogledaj originalni članak

        S kompaktnim crossoverom CH-R prije četiri godine Toyota je pokrenula svoju dizajnersku revoluciju pod egidom: Nema više dosadnih automobila. Sada nam je stigla osvježena verzija popularnog modela i očekivano nije donijela previše dizajnerskih promjena, budući da je futuristički dizajn još uvijek svjež. I zaista, CH-R izgleda svemirski, kao da je tek jučer predstavljen.

Ali, novost se krije ispod “haube”, pa se osim dosadašnje 1,2-litrenog turbobenzinca sa 116 KS i 1,8 hibrida, CH-R sada može kupiti i uz snažniji hibridni pogonski sklop 2,0 Hybrid sa 184 KS i 190 Nm, kojeg Japanci nazivaju Dynamic Force. I zaista, radi se o mnogo snažnijem i uvjerljivijem hibridu već poznatom iz nove Corolle koji CH-R s mjesta do stotke dovodi za sportske 8,2 s, dok je maksimalna brzina 180 km/h. U praksi to izgleda zaista uvjerljivo i to sve uz uglađenu vožnju kojoj doprinosi i dorađeni e-CVT automatski mjenjač.

 

A sve to uz prosječni ispust CO2 od samo 92 g/km. Dakako, hibridna tehnologija je glavni adut Toyote, a ovaj 2-litreni sklop idealan je po pitanju snage i potrošnje koja nam je u prosječnom režimu iznosila 5,7 l/100 km. U gradskoj vožnji gdje je CH-R Hybrid posebno dojmljiv zbog tihog i uglađenog rada zbog vožnje na električni pogon to može biti i osjetno manje.

Cijena osvježenog CH-R-a uz Toyotin popust kreće od 150.800 kuna (1,2 T), najpovoljniji hibrid 180.600 kuna, dok testirani top model uz Launch edition opremu stoji 262.900 kuna     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.