Bavarski kompakt

Sportski elegantan BMW Serije 1 sada manje troši

Foto: BMW
BMW 1
Foto: BMW
BMW 1
20.01.2015.
u 18:00
Dorađeni su motori sa tri i četiri cilindra, pa sada, primjerice, BMW 116d EfficientDynamics na 100 km troši 3,4 litre goriva
Pogledaj originalni članak

Bavarski premium proizvođač osvježio je Seriju 1. Dotjerivanje se manje vidi na tek ponešto modificiranom vanjskom izgledu, a više je utjecalo na pogonsku grupu. Naime, "jedinica" s trojim i s peterim vratima dobila je nove benzinske i dizelske motore sa tri i četiri cilindra, reducirane potrošnje i emisije štetnih plinova. Primjerice, BMW 116d EfficientDynamics sa 116 konjskih snaga troši samo 3,4 l/100 km, uz emisiju CO2 od 89 grama po kilometru. Snaga 6-cilindričnog motora u BMW-u M135i M Performance povećana je na 326 KS.

Vizualno, promjene se vide na modificiranoj prednjoj rešetki, većim usisnicima zraka, novim prednjim svjetlosnim sklopovima sa standardnim LED dnevnim svjetlima. Nova su i stražnja svjetla, a promjene se vide i u sofisticiranijem interijeru. Dio serijske opreme BMW-ove "jedinice" sada su i automatski klima-uređaj, senzor za kišu, radio, iDrive sistem sa 6,5-inčnim ekranom visoke razlučivosti... Obnovljena "jedinica" u Hrvatsku stiže na proljeće.

>> BMW serije 2 Active Tourer u Hrvatskoj od 225.137 kuna

>> M verzije X5 i X6 sa 575 konjskih snaga

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.