NOVE XPERIJE

Sony predstavio nova dva flagship smartfona u Barceloni

Foto: Danijel Lijović
Sony Xperia XZ2
Foto: Danijel Lijović
Sony Xperia XZ2
Foto: Danijel Lijović
Sony Xperia XZ2
Foto: Danijel Lijović
Sony Xperia XZ2
Foto: Danijel Lijović
Sony Xperia XZ2
Foto: Danijel Lijović
Sony Xperia XZ2
26.02.2018.
u 17:56
Sony je otišao daleko na podizanju mogućnosti ISO osjetljivosti - do 51200 (!) za fotografije i ISO 12800 za video, što baš i nisu uobičajene brojke za smartfone
Pogledaj originalni članak

U nizu novih Android smartfona koji su predstavljeni na MWC-u u Barceloni danas je svoj dan imao i Sony. Lansirane se dvije nove jake Xperije - Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact.

„Ako je zabava vaš prioritet broj jedan, naši novi Xperia XZ2 i XZ2 Compact su smartphonei baš za vas“, komentirao je Hideyuki Furumi, Izvršni potpredsjednik, globalna prodaja i marketing, Sony Mobile Communications. „Od onoga što se nalazi iznutra – tehnologija svjetske klase – do novog elegantnog, sofisticiranog dizajna, ovi smartphonei su sve što trebate, a vjerojatno i još mnogo više. S našim novim proizvodima pomaknuli smo Sonyjeve granice još dalje na području snimanja filmova, gledanja sadržaja i slušanja glazbe – pa nude zabavu do krajnjih granica.“

Oba smartfona pokreće najsnažniji Snapdragonov čipset 845, najbolji novi Android procesor, koji se nalazi i u novoj Samsungovoj Galaxy S9 seriji. 

Xperia XZ2 ima 5,7 inčni Full HD+ zaslon. Sony hvali svoju Motion Eye kameru koja može snimati 4K HDR videa. Nadograđen je i super usporeni video koji sada snima do 960 slika u sekundi. Za zabavne mogućnosti kamere tu je Sonyjeva aplikacija 3D Creator kojom možete kreirati 3D skenove objekata ili lice prijatelja. Možete skenirati i sebe i oživiti svoj selfie u 3D varijanti. Za ovo će vam možda trebati i nekoliko pokušaja da se optimalno skenirate, a potom dopustite softveru da vam mapiranjem počisti višak na 3D modelu. 

XZ2 dolazi s baterijom kapaciteta 3180 mAh-a. 

Nešto manji kompaktni model XZ2 Compact ima 5 inčni Full HD+ zaslon. Oba modela pokreće Androidov 8.0 Oreo operativni sustav. 
Inače, još jedan zanimljiv detalj kod kamere ovih Xperia je što je Sony otišao daleko na podizanju mogućnosti ISO osjetljivosti - do 51200 (!) za fotografije i ISO 12800 za video, što baš i nisu uobičajene brojke za smartfone, nego po tome izazivaju i SLR fotoaparat. Bit će zanimljivo vidjeti jesu li pritom uspjeli izbjeći šum na fotografijama na višim ISO postavkama. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IL
ilijan1a
19:47 26.02.2018.

Inače za mene je Sonyeva tehnologija na prvom mjestu i njihov sam vjeran korisnik.

NA
navi
19:41 26.02.2018.

baterija nula.