SOLO

Usluga za solere u poslovanju kojima treba pomoć oko izdavanja ponuda i računa

Foto: Solo
Solo
Foto: Solo
Solo
Foto: Solo
Solo
21.05.2015.
u 16:27
Korisnicima servisa na raspolaganju je besplatni paket Jabba i naplatni paket Solo za 49 kuna
Pogledaj originalni članak

Za pokretanje posla važna je ideja. Nakon toga bitno je imati odvažnosti i plan za realizaciju te ideje. I onda dati sve od sebe da ideja naraste u samoodrživi posao. Kako bi se to dogodilo za očekivati  je da ćete neke svoje usluge naplatiti. No, kako naplatiti? Kako napisati račun? Što uopće po zakonu račun treba sadržavati? I kako to sve složiti da izgleda profesionalno, a opet ne uzme puno kuna  iz početničkog poduzetničkog budžeta? Zato postoji Solo. Za solere u poslovanju kojima treba pomoć oko izdavanja ponuda i računa.

Solo je web servis koji omogućuje brzo i jednostavno izdavanje računa. Podržava fiskalizaciju, a osim račune u Solu možete izdavati jednako lako i profesionalno i ponude, pisati otpremnice, voditi jednostavnu bazu klijenata, a sve svoje naplaćene usluge imati pregledno u grafičkom prikazu na svojoj naslovnici. Na tržištu je od veljače 2013. te do sada broji više od 2000 korisnika. Osnovne karakteristike su mu mogućnost upotrebe s bilo kojeg računala putem Interneta, jednostavna upotreba i jasan dizajn sučelja te vrlo pristupačna cijena.

No zašto je Solo zapravo poseban? Iza servisa Solo stoji Matija Matečić, inženjer informatike, koji je idejni začetnik, programer i dizajner te korisnička podrška ovoga servisa. Ne, nismo se zabunili,  zaista je ovaj startup bio djelo jednog čovjeka, a prerastao je u samoodrživ full time posao. Ovdje se još jednom pokazala ona kako je kvaliteta bitnija od kvantitete jer su korisnici servisa iznimno zadovoljni, prvenstveno korisničkom podrškom i sluhom za njihove potrebe pa tako nerijetko Matija prilagođuje servis baš prema potrebama koje korisnici imaju i to besplatno.

Korisnicima servisa na raspolaganju je besplatni paket Jabba – za izdavanje do tri računa mjesečno i naplatni paket Solo – koji za 49 kuna mjesečno nudi sve opcije potrebne maloj tvrtki ili obrtu. PDV je uračunat, a ugovorna obveza ne postoji pa se isplati isprobati. Za izdavanje računa je dovoljan pristup Internetu i printer, obični ili POS printer, ovisno o potrebama poslovanja. Razvijen je i besplatni dodatak, API (aplikacijsko programsko sučelje), koji omogućuje automatizirano povezivanje Solo računa s programima, aplikacijama i web trgovinama.  

Zanimljivo je kako je Solo dobio ime po liku iz Star Wars filmova, Hanu Solo, također soler u galaktici koji je shvatio važnost pripadanja zajednici i pomaganja drugima za opće dobro. Zato je jedan od paketa džaba (Jabba, također lik iz Star Warsa), a potpuno je funkcionalan, kako bi se početnicima i financijski olakšalo kretanje u poslovne vode.

Za sada Solo još nije dobivao investicije, nego se razvijao isključivo vlastitim snagama, intelektualnim i financijskim,  vlasnika Matije Matečića koji kaže kako bi volio da projekt prepoznaju banke koje nude start pakete poduzetnicima početnicima i možda uključe i Solo u svoju lepezu usluga.

>> 'Uber nikako ne može biti dobar za korisnika ni za državu'

>> Domaći tim mobilnom aplikacijom želi pomoći ljudima pod stresom

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.