opasni prelet

Solar Impulse 2 poletio iz New Yorka za Sevillu

Foto: Reuters/ PIXSELL
Solar Impulse 2
Foto: Reuters/ PIXSELL
Solar Impulse 2
Foto: Reuters/ PIXSELL
Solar Impulse 2
Foto: Reuters/ PIXSELL
Solar Impulse 2
Foto: Reuters/ PIXSELL
Solar Impulse 2
20.06.2016.
u 10:16
Projekt promocije tehnologije koja se oslanja na čistu energiju financiraju švicarski piloti Bertrand Piccard i Andre Borschberg, koji se izmjenjuju u upravljanju zrakoplovom i nadaju da će završiti put ondje gdje su ga i započeli – u Abu Dabiju.
Pogledaj originalni članak

Zrakoplov Solar Impulse 2, koji leti na sunčevu energiju, poletio je danas iz New Yorka za Sevillu u Španjolskoj, krenuvši na opasni prelet Atlantika koji bi trebao trajati četiri dana, što je ujedno i najdulja etapa na njegovu putu.

New York je bio kraj američkog dijela leta na putu oko svijeta koji je počeo prije više od godinu dana polijetanjem iz Abu Dabija.

Projekt promocije tehnologije koja se oslanja na čistu energiju financiraju švicarski piloti Bertrand Piccard i Andre Borschberg, koji se izmjenjuju u upravljanju zrakoplovom i nadaju da će završiti put ondje gdje su ga i započeli  – u Abu Dabiju.

Na ovoj etapi zrakoplovom upravlja Piccard. – Evo me samog četiri dana iznad Atlantika bez kapi kerozina – stavio je na Twitter prije polijetanja s newyorškog aerodroma JFK. Solar Impulse 2 put je dosad odveo preko Indije, Mijanmara, Kine, Japana i SAD-a.

Zrakoplov SI2, koji leti uz pomoć sunčeve energije iz 17 tisuća solarnih ćelija pričvršćenih na krilima dužine 72 metra (gotovo jednako dugima kao ona na Airbusu A380),  ukupno će preletjeti 35 tisuća kilometara.

Prosječna brzina leta je između 50 i 100 kilometara na sat, a prosječna visina na kojoj lete 8500 metara.

>> Solar Impulse sletio u Dayton

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar superhik74
superhik74
20:07 22.06.2016.

Ma vidi tih zaostalih Svicaraca, "trose" novce na solarni avion umjesto da lijepo bombardiraju (pardon, mislio sam reci uvode demokraciju) Jemen ili Somaliju ili Djubuti.