PROPALA SERIJA

Samsungova istraga otkrila razlog zapaljenja modela Galaxy Note 7

Foto: Reuters/PIXSELL
Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
Samsung Galaxy Note 7
16.01.2017.
u 17:09
Nakon što su se počeli događati problemi s prvom serijom uređaja koje je Samsung odlučio povući, i zamjenski telefoni imali su isti problem.
Pogledaj originalni članak

Prema tvrdnjama osobe koja je "upoznata s materijom", Samsung je zaključio istragu o uzrocima požara modela Galaxy Note 7, navodi Reuters.

U istrazi je zaključeno kako su za požar isključivo krive baterije te da uzrok požara ne leži u hardverskim i softverskim dijelovima telefona. Detalji ove istrage trebali bi uskoro biti poznati budući da Samsung navodno 23. siječnja planira objaviti rezultate te istrage.

Nakon što su se počeli događati problemi s prvom serijom uređaja koje je Samsung odlučio povući, i zamjenski telefoni imali su isti problem. Tada je Samsung odlučio povući model s tržišta. 

Samsung je angažirao stotine inženjera kako bi došli do zaključka što dovodi do požara. To je dovelo do špekulacija da je za zapaljivanje odgovoran dizajn ili softver, a neki su smatrali da je za sve odgovoran dizajn jer su u tanko kućište pokušavali ugurati veliku bateriju

Međutim, Samsung je uspio izazvati zapaljenje tijekom testova te u njima nisu došli do zaključka da je za problem odgovoran hardverski ili softverski dio telefona. Budući da tvrtka koristi više dobavljača kada su u pitanju baterije, ovi vijest treba uzeti s rezervom, piše Engadget.

>> Sve više zrakoplovnih kompanija zabranjuje unošenje Galaxy Note 7 telefona

>> Samsung zaustavio prodaju i upozorio korisnike: Isključite i prestanite koristiti Galaxy Note 7

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.