Konkurencija

Samsungov udar na iPad: Predstavljen Galaxy Tab

Foto: AFP/Pixsell
Samsungov udar na iPad: Predstavljen Galaxy Tab
02.09.2010.
u 16:01
Težina mu je 380 grama, a ekran je veličine 18 centimetara, što znači da je uređaj manji i lakši od iPada.
Pogledaj originalni članak

Samsung je postao najnoviji igrač na tržištu tablet računala i tako donio još jednog konkurenta Appleovom iPadu koji bilježi prodaju nekoliko milijuna primjeraka.

Samsunovo "čedo" nosi naziv Galaxy Tab, a pokreće ga Googleov operativni sustav Android. Uređaj dolazi u verziji sa 16 i 32 GB memorije, a kapacitet memorije moguće je i proširiti.

Težina mu je 380 grama, a ekran je veličine 18 centimetara, što znači da je uređaj manji i lakši od iPada.

Vodafone je već objavio da će distribuirati Galaxy Tab na europska tržišta uključujući i Veliku Britaniju, gdje bi se trebao pojaviti već u listopadu.

Od softvera najvažnije je spomenuti da Samsungov tablet podržava Adobeov Flash i da je u mogućnosti prenositi sadržaj i na televizijski prijamnik. Za čitanje knjiga instaliran je Samsungov Reader's Hub, a za glazbu i video Media Hub.

Analitičari predviđaju da će na tržištu koje je sve više preplavljeno različitim tablet računalima presudnu ulogu početi igrati cijena. Koliko će stajati Galaxy Tab, još uvijek nije poznato.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

AF
afrika
17:11 02.09.2010.

Težina mu je 18 grama. Wtf?? Kad prepisujete tekst barem prepišite kako treba.... 118 gr.......

OB
-obrisani-
17:17 02.09.2010.

Za %prepisivanje %treba imat%skolu :P

QW
qwerty
09:41 07.09.2010.

Da je tako nešto apple predstavio, na njega bi se nabacivali kantama drecka!