NOVOST U PONUDI

Ručni mjenjač daje mu titulu povoljnog 4x4 crossovera

Foto: Sandra Mikulčić
Ručni mjenjač daje mu titulu povoljnog 4x4 crossovera
10.09.2016.
u 08:00
Otvaranjem opcije da se Fiat 500X sa 140 KS i pogonom na sva četiri kotača odabere uz ručni mjenjač, cijena mu je pala na 199.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Na Fiatovu malu ikonu, model 500, sad se već nadovezala ozbiljna gama istoga naziva, pa smo i mi dužem testu podvrgnuli crossover rođaka izvornog mališana, odnosno Fiat 500X. Isprobani primjerak pripadnost brzorastućem segmentu vozila koja su od više segmenata pokupila najbolje osobine ističe pogonom na sva četiri kotača i Cross paketom opreme.

Komfor košta bitno više

Pod prednjim je poklopcem povišenog modela s 4x4 pogonom odličan 2,0-litreni JTD od 140 konjskih snaga, a važna je novost da je sada tu kombinaciju moguće dobiti i s ručnim mjenjačem, što talijanskom modelu omogućava da bude jeftiniji od 200.000 kuna, dakle i od najvažnije konkurencije. Konkretno, isprobani Fiat 500X 2,0 MJet AWD Cross stoji 199.000 kuna. Razlika ovako složenog modela do istovjetne izvedbe s automatskim mjenjačem iznosi 31.000 kuna. Automatik je, jasno, komforniji, ali ovdje smo svakako na strani ručnog prijenosa.

Ručni mjenjač ugrađen u Fiat 500X jako dobro surađuje s dizelskim motorom i više nego dovoljno snažnim za ovaj model. Problema pri pretjecanju nismo imali ni na uzbrdici s automobilom punim putnika i prtljage. Izmjene stupnjeva prijenosa su glatke, snaga uglađenog motora iskoristiva je u potpunosti. Zvučna izolacija je uzorna, pa se u kabini ne čuje ni buka motora, ni buka s ceste.

Praktičan i ugodan u vožnji

Prostora u dopadljivom interijeru ima dovoljno za četiri odrasle osobe. Peta je dobrodošla samo na kraćim relacijama. Povišeni položaj sjedenja pozitivno utječe na udobnost vožnje i na preglednost. Prednja sjedala iznenađujuće su udobna. Komande na kolu upravljača pokrivaju sve bitne, često korištene funkcije, poput radija, tempomata, Bluetootha. Priručnih pretinaca po vozilu ima dovoljno i praktičnih su dimenzija. Prtljažni prostor može se povećati zahvaljujući preklopivoj stražnjoj klupi, djeljivoj u omjeru 60/40. Kad se ispod svega ovoga podvuče crta, Fiat 500X Cross s 4x4 pogonom i ručnim mjenjačem odličan je izbor.

>> Atraktivan poput Alfe, a čvrst i kvalitetan kao Jeep

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
07:47 13.09.2016.

to je mali crossover, precijenjen, ne vrijedi te pare...