Strati

Ovo je prvi automobil u svijetu izrađen 3D printerom

Foto: Local Motors
Strati
Foto: Local Motors
Strati
17.09.2014.
u 10:00
Strati – isprintani automobil ima 40 dijelova
Pogledaj originalni članak

Tehnologija 3D printanja iz dana u dan dobiva nove primjene, a posljednja je u nizu automobil koji vozi, a isprintan je 3D printerom.

Automobil nazvan Strati napravljen je od samo četrdeset dijelova, za razliku od konvencionalnih vozila koji ih imaju oko 20 tisuća, a rezultat je rada inovatora iz tvrtke Local Motors. Strati pokreće motor na struju, a demonstracija vožnje i cijelog procesa printanja, koje traje 44 sati, prikazana je u Chicagu na International Manufacturing Technology Showu.

Ovisno o opremi, cijena je između 18 i 30 tisuća dolara.

 

>> Tehnologija 3D prinatanja pomogla kirurzima da uspješno izvedu kompliciranu operaciju

>> 'Printer za palačinke' ukusnu poslasticu priprema za samo nekoliko sekundi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.