Posebni porezi i autorska prava nova pitanja za telekom operatore

Foto: Darko Gorenak
Posebni porezi i autorska prava nova pitanja za telekom operatore
02.03.2010.
u 16:06
- Nova su pitanja za rješavanje ispred nas, osobito ona u vezi s posebnim porezom, autorskim pravima i druga, naglasio je Petar Čavlović dodavši kako je ICT tržište među ključnim generatorima razvoja gospodarstva.
Pogledaj originalni članak

Na skupštini strukovnog Udruženja za telekomunikacije HGK ponovno izabrani predsjednik Petar Čavlović izvijestio je o radu Udruženja u razdoblju od 2005. do 2009. godine te razvoju telekomunikacijskog sektora u tom vremenu. Kako je istaknuo, to je razdoblje uspješno završeno, a ova je djelatnost doživjela afirmaciju. No još uvijek nisu iskorišteni infrastrukturni potencijali te se očekuje i kvalitetniji dijalog u tom području. Nova su pitanja za rješavanje ispred nas, osobito ona u vezi s posebnim porezom, autorskim pravima i druga, naglasio je Čavlović, dodavši kako je ICT tržište među ključnim generatorima razvoja, a važno će biti i iskustvo u regionalnom širenju, kao i moguća liberalizacija telekomunikacijskog tržišta u regiji.

Državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec naglasio je podršku koju resorno ministarstvo daje ovom sektoru. ICT sektor predstavlja između pet i 5,5 posto BDP-a, što govori o važnosti ove branše, rekao je Breglec. Taj je sektor nositelj i do 40 posto gospodarskog rasta u Europi, a to želimo postići i u Hrvatskoj, kazao je Breglec, dodavši kako postoji mogućnost postizanja kompromisa između regulatornog okvira u ovoj djelatnosti te zahtjeva za razvoj tržišta. Potrebno je i bolje definiranje uvjeta za investiranje te davanje prilike ovom sektoru kako bi pridonio ukupnom gospodarstvu.

Direktorica Sektora za trgovinu HGK Ljubica Herceg naglasila je da je hrvatsko telekomunikacijsko tržište vrijedno 15 milijardi kuna, što predstavlja veliki potencijal, ali i znači veliku odgovornost. Potrebno je naći snage na tome da se zajednički poradi kako bi ovo bila velika i važna djelatnost koja će utjecati na poboljšanje stanja u gospodarstvu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.