NUŽAN OPREZ

Microsoft pozvao korisnike: Odmah ažurirajte računala, moglo bi doći do ovoga

Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL
Microsoft pozvao korisnike: Odmah ažurirajte računala, moglo bi doći do ovoga
08.07.2021.
u 11:09
Microsoft je upozorio korisnike kako bi hakeri mogli iskoristiti ranjivost u sustavu i to tako što mogu instalirati programe, gledati ili brisati podatke, pa čak i stvarati nove profile u sustavu
Pogledaj originalni članak

Tehnološki div Microsoft pozvao je svoje korisnike da odmah ažuriraju operativni sustav Windows, nakon što je u njemu otkrivena ozbiljna pogreška koja može dovesti do značajne sigurnosne prijetnje sustavu. 

Stručnjaci za računalnu sigurnost tvrtke Sangor slučajno su objavili upute kako se može iskoristiti pogreška poznata pod imenom PrintNightmare, koja se nalazi u okviru Windows Print Spooler servisa koji, inače, omogućuje pristup istom printeru, javlja CNN

Makar su oni pobrisali upute kako iskoristiti računalnu pogrešku , one su završile na brojnim stranicama, uključujući i na GitHubu. 

 

Microsoft je upozorio korisnike kako bi hakeri mogli iskoristiti ranjivost u sustavu i to tako što mogu instalirati programe, gledati ili brisati podatke, pa čak i stvarati nove profile u sustavu. To znači da hakeri bi dobili dovoljno kontrole nad računalom da naprave ozbiljnu štetu. 

Window 10 nije jedina verzija kojoj prijeti spomenuta opasnost, već i Windows 7. Iako je Microsoft prošle godine ukinuo podršku za Windows 7, zbog ove nepredviđene situacije objavili su ažuriranje sustava i za taj sustav. 


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.