FOTO GALERIJA

Nissan predstavio novu generaciju X-Traila: Poznato kad stiže u Hrvatsku

Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
Foto: Nissan
08.09.2022.
u 11:12
Četvrta generacija X-Traila jedini je elektrificirani crossover sa sedam sjedala u segmentu, a stiže kao hibrid čiji se benzinski motor upotrebljava samo za proizvodnju električne energije, dok kotače pokreće elektromotor
Pogledaj originalni članak

Dvadeset i dvije godine te gotovo sedam milijuna prodanih primjeraka od prvog predstavljanja tog robusnog modela, Nissan je predstavio novu generaciju X-Traila.

Poput prvijenca, i novi je X-Trail po mnogočemu jedinstven. Prije svega, jedini je elektrificirani crossover sedmerosjed u segmentu. Naime, novi X-Trail bit će dostupan u izvedbama s pet i sedam sjedala. Nova generacija, baš kao i prethodne tri, baštini prepoznatljivi stil marke: mišićav dizajn, praktične značajke za veću fleksibilnost i napredni pogon na sve kotače.

 

Iz Nissana najavljuju da će novom Alijansinom platformom CMF-C, naprednim inženjerskim rješenjima, inovacijama i naprednom tehnologijom novi X-Trail ponovno podići letvicu u segmentu crossovera. Nova generacija stiže kao hibrid bez potrebe za punjenjem na vanjskom izvoru električne energije.

Njegov pogonski sklop čine 150 kW snažan elektromotor i 1,5-litreni turbobenzinac s varijabilnom kompresijom. Razvija 213 konjskih snaga te 330 Nm najvećeg okretnog momenta na prednjoj, odnosno 195 Nm na stražnjoj osovini (94 kW snažan stražnji motor).

To vrijedi za izvedbu s novom tehnologijom kontrole svih kotača e-4orce, koja pruža brz odziv u svim uvjetima vožnje, odnosno reagira 10.000 puta brže od tradicionalnog sustava.

Njegov se benzinski motor upotrebljava samo za proizvodnju električne energije, a kotače pokreće isključivo električni motor. Novi X-Trail u Hrvatskoj se očekuje tijekom studenoga.

>> VIDEO Stručnjaci objasnili: 'Kad su u struji, ovi uređaji najviše troše; čak i ako nisu upaljeni'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
12:38 12.09.2022.

Dobar reno. Sigurno bu oko 500 tkn.

IN
invazijaleptira
12:38 08.09.2022.

Wow, kakav auto, jedva cekam da stigne i kod nas pa da ga isprobam u autorentu.