EURO NCAP

Ovo su najsigurniji automobili testirani u 2013. godini

Foto: Qoros
qoros (1)
Foto: Renault
renault zoe hibrid
Foto: Kia
kia carens (1)
Foto: Ford
ford tourneo connect
Foto: Fiat
Jeep Cherokee
Foto: Maserati
maserati ghibli (1)
09.01.2014.
u 13:30
Najbolji je Qoros 3 Sedan, prvi kineski auto s pet zvjezdica
Pogledaj originalni članak

Qoros 3 Sedan je automobil koji je najbolje prošao na sigurnosnim testovima Euro NCAP-a prošle godine. Riječ je o prvom kineskom automobilu koji je na ovim testovima osvojio pet zvjezdica.

Euro NCAP je prošle godine testirao ukupno 33 automobila u sedam različitih kategorija. Automobili su ocjenjivani u četiri područja - zaštita odraslih, djece, pješaka, i sigurnosni sustavi. Euro NCAP je prošle godine uveo novi čimbenik pri ocjenjivanju zaštite djece, a to je jednostavnost instaliranja dječjih sjedalica. Organizacija je također počela ocjenjivati inteligentne sustave za nadziranje brzine vozila te njihovu ocjenu uklopila u ukupni rejting.

Euro NCAP je objavio i koji su automobili bili najbolje ocijenjeni u pojedinačnim kategorijama. Qorosov model najbolji je u kategoriji malih obiteljskih automobila, Renault ZOE u kategoriji gradskih, a Lexus IS 300h najsigurniji je među velikim obiteljskim autima. Kod malih jednovolumena dva su pobjednika - Kia Carens i Ford Tourneo Connect. Jeep Cherokee najbolje je ocijenjeni terenac, a Maserati Ghibli najsigurniji je u kategoriji executive.

>> Pet zvjezdica osvojili Peugeot 308, Maserati Ghibli...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.