ZAŠTITITE SE

Ovo je sigurnosni korak koji vlasnici iPhonea moraju poduzeti

Foto: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL
Ovo je sigurnosni korak koji vlasnici iPhonea moraju poduzeti
29.05.2014.
u 13:19
Potvrda u dva koraka - Apple vam šalje sigurnosni kod koji morate unijeti prije kupnje
Pogledaj originalni članak

Niz australskih vlasnika iPhonea i iPade u utorak je svoje uređaje zatekao zaključane, s porukom da će ih dobiti natrag za 50 do 100 dolara. Dokaz je to da lopovima nije teško ući u vaš Apple-uređaj, čak i ako ga ne drže u rukama, prenosi Huffington Post.

Jednostavno rješenje kojim se možete bolje zaštiti je potvrda u dva koraka putem Apple ID-a. Riječ je o sigurnosnom sustavu u sklopu kojega morate potvrditi svoj identitet svaki put kad kupujete nešto na iTunesu, App Storeu ili iBooks Storeu, i to tako da vam Apple pošalje kod koji morate unijeti prije kupnje.

Potvrdu u dva koraka možete uključiti putem stranice Apple ID. Stisnite Manage your "Apple ID", pa "Password i Security", i zatim "Two-Step Verification" i "Get started..." Iz sigurnosnih razloga morat ćete čekati tri dana prije no što potvrda u dva koraka stupi na snagu.

U slučaju da izgubite svoj uređaj i ne možete primati poruke s kodovima, Apple vam daje i dodatni kod od 14 znamenki, uključujući brojeve i slova, pomoću kojega možete pristupiti svom računu. Apple preporučuje da ovaj kod isprintate i držite na sigurnom mjestu.

>> Apple i Samsung u mobitele će ugrađivati alat za daljinsko brisanje podataka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.