Gear Sport

Osobni trener koji vas tjera da se pokrenete i vježbate

Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
25.03.2018.
u 16:28
Gear Sport namijenjen je sportski orijentiranim osobama i trčanje može učiniti zanimljivim onima koji traže motivaciju
Pogledaj originalni članak

Kada su pametni satovi stigli na tržište izazvali su veliko zanimanje javnosti, no nisu svi bili oduševljeni zbog njihove glomaznosti i limitiranosti. S vremenom se to promijenilo i na tržištu se nalaze modeli koji izgledom ne odudaraju od klasičnih, a u sebi skrivaju veliki potencijal.

Prepoznali su to proizvođači pa ako krenete u potragu uskoro ćete primijetiti kako se većina njih fokusira na sportski segment. To je prepoznao i Samsung koji je s modelom Gear Sport upotpunio kolekciju pametnih satova.

Okrugli zaslon (1,2") dovoljan je za prikaz osnovnih informacija, a AMOLED tehnologija osigurava odličan prikaz. Ipak, komunikaciju putem aplikacija poput Vibera zbog sitnih slova ostavite za mobitel.

Odgovaranje na poruke vratit će vas u prošlost kada ste za jedno slovo morali nekoliko puta pritisnuti jednu tipku. Ponekad ovo zna biti zamorno jer zbog malog ekrana lako pritisnete i ono što niste planirali. Ruku na srce, to ni nije namjena ovog sata već dodatna mogućnost tako da to ne možemo uzeti kao minus.

Responzivnost ekrana i uređaja je na visokom nivou tako da 'listanje' izbornika prstom predstavlja pravi užitak, a istu stvar možete napraviti i zaokretanjem okvira. 

Na satu se nalaze i dvije tipke od koje jedna služi za ulazak u glavni izbornik dok se drugom vraćate korak unazad. Povučete li prst od vrha ekrana prema dnu spustit će se padajući izbornik koji vam otkriva koje su sve opcije uključene i koliko vam je preostalo baterije.

Foto: Robert Jurišić
Gear Sport

Kao i kod mobitela, trajanje baterije ovisi o intenzitetu korištenja. Budući da je ovo sportski sat pretpostavljamo da ga planirate intenzivno koristiti i tada možete očekivati 3 dana autonomije. To podrazumijeva čestu upotrebu GPS-a, mjerenja otkucaja srca, streamanje glazbe na bluetooth slušalice kao i standardno povezivanje s aplikacijama telefona što rezultira velikim brojem notifikacija zbog kojih sat vibrira.

Moja preporuka je da na satu smanjite svjetlinu kao i jačinu vibracije. Isključite i opciju stalnog prikaza vremena na zaslonu jer bespotrebno troši bateriju.

Gear Sport ima nekoliko opcija za prikaz glavnog zaslona, od klasičnih kazaljki do digitalnog prikaza vremena, a neke detalje određujete i sami. Ako vam i to nije dovoljno u trgovini imate veliki izbor tema.

Što vam sve nudi Gear Sport? Krenimo od glavnih opcija vezanih za sportsku aktivnost a to su trčanje, hodanje, bicikliranje i plivanje (otporan na vodu). Ako primjerice odaberete trčanje u izborniku će vam se pojaviti opcija postavljanja cilja koji želite ispuniti. Nakon što odaberete dužinu dionice i krenete s trčanjem, sat će vas obavještavati o vašim postignućima. Tako možete primjerice izabrati da vas nakon svakih 500 metara izvještava o prosječnoj brzini, broju otkucaja srca i o tempu trčanja. To je poput trenera koji vas prati i govori vam trebate li usporiti ili ubrzati. Sat će vas i glasovno motivirati da 'izdržite još malo' i ispunite cilj. Upozorit će vas i da sjedite predugo te da je vrijeme da se pokrenete. Tu je naravno i brojač koraka kao i potrošnja kalorija, a postoji mogućnost da sami zabilježite koliko ste kalorija unijeli i tako pratite omjer potrošenih u unesenih.

Gear Sport pogoni dvojezgreni 1GHz procesor, a tu je i 4GB ROM-a za aplikacije i pjesme koje se na sat ubacuju putem aplikacije na mobitelu. Na njemu se nalaze akcelerometar, barometar, žiroskop, HR senzor i senzor svjetlosti, a baterija ima kapacitet od 300mAh.

Procesor je dovoljno dobar za sve radnje na satu tako da tijekom korištenja nisam primijetio nikakva zastajkivanja. Problema nije bilo niti s povezivanjem i bluetooth slušalice drugog proizvođača na sat su se spojile vrlo brzo.

Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport
Foto: Robert Jurišić
Gear Sport

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BL
bljak007
17:47 25.03.2018.

A cijena. u oblacima.