Promo

Odgovorni vozači redovito servisiraju svoje automobile

Foto: Promo
Odgovorni vozači redovito servisiraju svoje automobile
Foto: Promo
Odgovorni vozači redovito servisiraju svoje automobile
VL
Autor
PR Članak
13.12.2017.
u 07:46
Ako je vašem ljubimcu vrijeme za redovni posjet mahaničaru, predlažemo da iskoristite blagdansku akciju u vama najbližem Q-Service centru koji nudi 25% popusta na sve dijelove koje je potrebno zamijeniti unutar malog ili velikog servisa.
Pogledaj originalni članak

“Odgovorni vozači prepoznaju važnost redovitog servisiranja svojih limenih ljubimaca. Ispravan automobil garancija je sigurnosti na cesti, a prema svjetskim statistikama čak 30% prometnih nesreća dogodi se zbog tehničke neispravnosti vozila.”, poruka je to iz Q-Servicea, najveće mreže servisnih centara u Hrvatskoj. Ono što je dobro znati jest da postoje dvije vrste servisa, u mehaničarskom žargonu poznati kao mali i veliki servis. Ako je vašem ljubimcu vrijeme za redovni posjet mahaničaru, predlažemo da iskoristite blagdansku akciju u vama najbližem Q-Service centru koji nudi 25% popusta na sve dijelove koje je potrebno zamijeniti unutar malog ili velikog servisa.

Mali i veliki servis - koja je razlika?

Osnovna razlika između ova dva servisa je u pristupu. Mali servis možemo usporediti sa sistematskim pregledom unutar kojeg mijenjamo ulje i sve filtere poput filtera ulja, zraka, goriva i kabine. Mali servis potrebno je, kao i sistematski pregled, obavljati jednom godišnje.

Foto: Promo
Odgovorni vozači redovito servisiraju svoje automobile

Veliki servis uključuje izmjenu vitalnih dijelova motora, a to su svi dijelovi koji spadaju u takozvani razvodni mehanizam. Kod novijih automobila razvodni mehanizam povezan je s pumpom rashladne tekućine motora pa se u prilikom servisa mijenja i taj dio zajedno s rashladnom tekućinom. Treba naglasiti da kvar na spomenutim dijelovima može nanijeti veliku i skupu štetu motoru vašeg ljubimca pa je time važnost redovitog obavljanja velikog servisa još i veća. Kada ćete obaviti veliki servis? “To ponajprije ovisi o modelu automobila koji vozite, ali možemo reći da se takvi servisi obično rade između 80.000 i 150.000 prijeđenih kilometara ili svakih 3 do 5 godina.”, kažu stručnjaci iz Q-servicea.

Gdje servisirati automobil?

Kod obje vrste servisa preporučuje se posjet dokazano stručnim serviserima. Q-Service mreža servisnih centara, osim što je najveća u Hrvatskoj, posjeduje i brojne stručne certifikate, dugogodišnje iskustvo te prilikom servisa ugrađuje, u dogovoru s vlasnikom automobila, isključivo najkvalitetnije dijelove. Ovakav pristup garancija je da će vaš limeni ljubimac s lakoćom podnositi sve izazove koje pred njega postavite. Isto tako, možete biti sigurni da će vaš automobil očuvati tržišnu vrijednost.

Popis svih ovlaštenih Q-Service servisa možete pronaći na sljedećem linku: www.q-service.hr/kontakti/

Ako trebate više informacija o servisnoj akciji i 25% popusta na velike i male servise, kliknite ovdje: www.q-service.hr/vijesti/clanok/85-u-kvalitetu-se-nije-tesko-zaljubiti/

Pogledajte na vecernji.hr