PROVELI ANALIZU

Njemački autoklub savjetuje: Nikako nemojte točiti gorivo u jutarnjim satima. Evo zašto

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Njemački autoklub savjetuje: Nikako nemojte točiti gorivo u jutarnjim satima. Evo zašto
14.06.2022.
u 08:32
Najjeftinije vrijeme za točenje goriva u svibnju bilo je između 18 i 19 sati ili od 20 do 22 sata
Pogledaj originalni članak

Vozači ni u kojem slučaju ne bi trebali točiti gorivo u jutarnjim satima, preporučuje se da to obave navečer, savjeti su Njemačkog automobilskog kluba. 

Autoklub već neko vrijeme proučava razvoj cijena goriva te su došli do zaključka kako je gorivo u jutarnjim satima najskuplje, prenosi Fenix Magazin

Točnije, u 7 sati ujutro procjena je da je to vrijeme kada je gorivo najskuplje. Dizel je u to vrijeme 12 centi, a benzin više od 6 centri iznad dnevnog prosjeka. Najjeftinije vrijeme za točenje goriva u svibnju bilo je između 18 i 19 sati ili od 20 do 22 sata, dok tijekom noći nema promjena cijena. 

– Razdoblja od 18 do 19 sati i od 20 do 22 sata vjerojatno su još uvijek posebno dobra. Vozači bi također trebali paziti na promjenu cijena i svjesno promovirati konkurenciju svojim ponašanjem točenja goriva. A ako morate napuniti gorivo ujutro, činite to u manjim količinama – komentirao je analizu stručnjak Autokluba Jurgen Albrecht. 

>> VIDEO Nijemac ogorčen cijenama u Hrvatskoj: 'Supruga, dvoje djece i ja platili smo ručak gotovo 700 kuna!'


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SW
Sweet
09:23 14.06.2022.

Ovo je jedan od najrelevantnijih članaka za hrvatske građane. Bravo!

MO
modovisisajteMaraschino
09:08 14.06.2022.

poanta ovog članka za hrvatske građane? idite u Njemačku točiti...

Avatar FrenkiNino
FrenkiNino
09:09 14.06.2022.

Super informacija no ako točim točno u ponoć jel se to računa kao jutro ili večer