NISU ODUŠEVLJENI

Nintendo: FullScreenMario krši naša autorska prava

Foto: FullScreenMario/Facebook
Nintendo: FullScreenMario krši naša autorska prava
21.10.2013.
u 16:52
"Nintendo poštuje prava intelektualnog vlasništva drugih tvrtki, a zauzvrat očekujemo da drugi poštuju naša"
Pogledaj originalni članak

FullScreenMario, stranica s video-igrom baziranom na legendarnom Nintendovu naslovu Super Mario Brothers, nakon nedavnog predstavljanja oduševila je mnoge, no ne i ljude u Nintendu. Oni, naime, tvrde da igra krši njihova autorska prava, prenosi Washington Post.

\"Nintendo poštuje prava intelektualnog vlasništva drugih tvrtki, a zauzvrat očekujemo da drugi poštuju naša\", poručili su iz japanske tvrtke u priopćenju.

\"Nintendo traži uklanjanje tog sadržaja jer se snažno protivimo kršenju naših prava intelektualnog vlasništva\", dodaje se.

Autor nove igre, student Josh Goldberg, kaže da \"iskreno ne zna što da čini u ovoj situaciji\". Priznaje da nije dobio dozvolu Nintenda za svoju stranicu s igrom, no kaže da se nije brinuo jer nije mislio da će biti riječ o velikom projektu. Na dnu stranice napominje se kako su Mario, Super Mario Brothers i sve povezane igre vlasništvo Nintenda.

>> Novi, krvaviji Super Mario - sviđa li vam se ova verzija?

>> Preminuo čovjek koji je više od pola stoljeća vodio Nintendo

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.