Premijera

Najveći Seatov SUV Tarraco blizanac je Škode Kodiaq

Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
27.09.2018.
u 08:50
Nudit će se uz moderne benzinske motore sa 150 i 190 konja, a birat će se prednji ili 4Drive 4x4 pogon te ručni ili DSG mjenjači
Pogledaj originalni članak

Nakon kompaktnog SUV-a Atece i manjeg SUV-a B segmenta Arone, Seat će u Parizu upotpuniti svoju SUV gamu modelom Tarraco.

Bit će to najveći SUV u Seatovoj gami, brat blizanac Škode Kodiaq s kojom dijeli platformu i pogonske sklopove. Ali, zanimljivo, nova će se Seatova perjanica - za razliku od Kodiaqa koji se proizvodi u Češkoj - proizvoditi u Wolfsburgu.

Tarraco je ime dobio prema latinskom nazivu katalonskog grada Tarragona blizu Barcelone, a prvi je to Seatov model čije su ime izabrali fanovi – dobilo je 35.52% glasova od 146.000 glasača.

Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco
Foto: SEAT
Seat Tarraco

Premda je Tarraco dugačak čak 473,5 centimetara i visok 165,8 cm, čime u unutrašnjosti pruža zaista izdašan prostor za pet ili opcijski sedam osoba, ne izgleda golemo i nezgrapno. Dapače, na fotografijama djeluje vrlo atraktivno s profinjenim linijama uz, dakako, robusnost SUV-a.

Kao i Ateca, dolazit će uz dvije varijante opreme Style i Xcellence, ovisno o tome voli li kupac više gradski urbani stil ili off-road.

U ponudi će biti dvije varijante benzinskih motora: 4-cilindrični 1,5 TSI od 150 KS sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače te 2,0 l motor sa snagom od 190 KS u kombinaciji sa 7-stupanjskim DSG-om i 4Drive 4x4 pogonom. Postoje dvije opcije za dizelske motore, obje su 2,0 l TDI motori - s izlaznom snagom od 150 KS (ručni ili DSG mjenjač, prednji ili 4x4 pogon) odnosno sa 190 konja (samo DSG i 4x4 pogon).

Dakako, Tarraco dolazi s cijelim nizom sigurnosnih sustava pa i sustavom prepoznavanja biciklista i pješaka. Nudi i potpuno digitalizirani kokpit s 10,25-inčnim zaslonom, dok je u sredini 8-inčni plutajući zaslon HMI s modernim infotainment sustavom. Tarraco će biti prvi Seat koji će imati funkciju upravljanja gestama. Premijera je na salonu automobila u Parizu, a na tržište stiže početkom 2019. godine.

Pogledajte video o tome koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

HL
Hladan
23:41 04.10.2018.

Ruzna grdoba!

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:22 01.10.2018.

U Njemačkoj izlazi u studenome na tržište. Već sad je hit. Narudžbe nadmašuju sva očekivanja. Do isporuke se već sad čeka godinu dana.