BRZINOM OD 1300 KM/H

Musk predstavio Hyperloop: Od San Francisca do LA-a za 30 min.

Foto: Elon Musk
hyperloop (1)
Foto: APEGA/Press Association/PIXSELL
elon musk
Foto: Elon Musk
hyperloop (1)
12.08.2013.
u 23:44
Magneti i ventilatori pokretat će kapsulu koja će lebdjeti po zraku kroz dugu cijev. Jedna kapsula prevozila bi 28 putnika, ali bi mogla prevoziti i automobile.
Pogledaj originalni članak

Elon Musk danas je u SAD-u predstavio detalje o svom transportnom sustavu Hyperloop, koji bi povezao Los Angeles i San Francisco, piše BBC.

Osnivač Tesla Motorsa i Paypala sustav je zamislio ovako - magneti i ventilatori pokretat će kapsulu koja će lebdjeti po zraku kroz dugu cijev. Musk je rekao da bi ovim sustavom put između dva grada u Kaliforniji udaljena 610 kilometara trajao oko 30 minuta, a kapsula bi se kretala brzinom od gotovo 1300 kilometara na sat. Jedna kapsula prevozila bi 28 putnika, ali bi mogla prevoziti i automobile.

Međutim, Musk je istaknuo kako je trenutno prezaposlen da bi sam realizirao projekt, te da će to učiniti samo ako nitko drugi ne bude spreman preuzeti taj zadatak. Procijenio je da bi sustav stajao 6 milijardi dolara.

Očekuje li nas u skoroj budućnosti revolucija u javnom prijevozu?

>> Američki milijarder traži 80.000 dobrovoljaca za odlazak na Mars

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.