Optužbe iz Rusije

Kina špijunira svijet pomoću mikročipova u kućanskim aparatima?

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Kina špijunira svijet pomoću mikročipova u kućanskim aparatima?
31.10.2013.
u 20:01
Mikročipovi su navodno otrkiveni u 20 do 30 glačala i električnih kuhala
Pogledaj originalni članak

Ruski istražitelji tvrde kako su otkrili da pojedini kućanski aparati uvezeni iz Kine sadrže skrivene mikročipove koji ubacuju "zloćudni softver" i spamaju Wi-Fi mreže.

Vlasti iz St. Petersburga navodno su otkrile 20 do 30 električnih kuhala i glačala opremljenih "špijunskim mikročipovima koji šalju podatke stranim serverima", javlja Daily Mail.

Otkriće dolazi nakon što je Europska unija pokrenula istragu o tvrdnjama da je Rusija na sličan ''opermila'' i darove koje je poklonila delegatima na prošlomjesečnom summitu G20 kako bi preuzela podatke s njihovih elektroničkih uređaja.

Zasad nema podataka o tome kakve su informacije prikupljene i gdje su one eventualno poslane, no stručnjaci tvrde kako nije nemoguće napraviti mikročip zvan spambot ili spybot, dovoljno malen da se može sakriti u električnom kuhalu.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar EvEvil
EvEvil
16:47 01.11.2013.

pff, a ovi se brinu radi prisluškivanja mobitela! that's so last season. :))

Avatar josip.veric2
josip.veric2
08:03 02.11.2013.

Rusima tesko pada sto se oni toga nisu sijetili!