Test: Hyundai i30

Karavan s dosta opreme po prihvatljivoj cijeni

Foto: Ivan Cvetković
Hyundai i30
Foto: Ivan Cvetković
Hyundai i30
28.10.2018.
u 22:13
Korejski je proizvođač bio sponzor Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji
Pogledaj originalni članak

Iako je Svjetsko prvenstvo u nogometu daleko iza nas, i dalje se spominje gotovo svakog dana, kao i uspjeh naše reprezentacije. Uspjehe niže i Hyundai, koji je od nedavno sponzor HNS-a, a bio je i sponzor prvenstva u Rusiji.

Hyundaijeva uspješnost očituje se i u posebnoj Go! seriji modela koje su kupci izvrsno prihvatili. Mi smo imali priliku isprobati Hyundai i30 u karavanskom izdanju, opremljen 1,6-litrenim CRDi motorom od 110 konjskih snaga.


Ovdje valja naglasiti da je Hyundai i30 već u osnovi vrlo dobar automobil, jako dobrih voznih karakteristika te sasvim dovoljnog pogonskog stroja. Ne zaboravimo ni činjenicu da se na 458,5 centimetara dužine dobiva prtljažni prostor od impresivne 602 litre u osnovnom izdanju, koji se preklapanjem naslona stražnje klupe povećava na 1650 litara. Dodamo li tome i potrošnju koja se u prosjeku kreće oko pet litara na stotinu prevaljenih kilometara, vjerujemo da smo zainteresirali i velike skeptike.

Sada slijedi odlučujući dio. Oprema.
 Limitirana serija prepoznatljiva je po Champion Blue boji, a donosi LED dnevna svjetla, maglenke, krovni spojler, kožom presvučen upravljač te ručicu mjenjača, dvozonski klima-uređaj, navigaciju integrirana u 8-inčni ekran osjetljiv na dodir, s prikazom stražnje kamere. To su, naravno, samo neki od brojnih elemenata opreme. Dodamo li tome i cijenu testnog modela od 162.190 kuna, ovaj automobil možemo pozicionirati u vrh po omjeru uloženog i dobivenog.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Olujni
Olujni
01:32 29.10.2018.

A za svega 3.000 kn se dobije Tucson CRDI koji je svemirski brod za I30!!

Avatar Olujni
Olujni
01:34 29.10.2018.

Greska, mislio sam napisati 3.000 kn vise od cijene I30...

Avatar HajdukLika
HajdukLika
23:09 29.10.2018.

Kako? Hyundai? Nikad čuo.