TEHNIČKE POTEŠKOĆE

Najveći pad Facebooka u povijesti! Korisnici još uvijek imaju teškoće

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Najveći pad Facebooka u povijesti! Korisnici još uvijek imaju teškoće
Autori Vecernji.hr, Hina
14.03.2019.
u 08:21
Prema stranici DownDetector, čini se kako najviše problema s Facebookom imaju korisnici u Sjedinjenim Američkim državama, Meksiku, Europi, Peruu i Brazilu.
Pogledaj originalni članak

Facebook je u četvrtak ujutro i dalje nedostupan brojnim korisnicima u svijetu, nakon što se u srijedu suočio s problemom zbog kojeg se nije moglo ući na tu društvenu mrežu, dok je Instagram u funkciji nakon sličnih problema koji su trajali nekoliko sati, a pogodili su i WhatsApp i Messenger.

U srijedu je Facebook objavio da korisnici u svijetu imaju problema s pristupom, a radi se o najduljem razdoblju nedostupnosti Facebooku, Instagramu, WhatsAppu i Messengeru u posljednje vrijeme.

"Iiii ... evo nas natrag", tvitao je Instagram u četvrtak ujutro.

Korisnici društvenih mreža u dijelovima SAD-a, Japana i Europe bili su pogođeni problemima s tim društvenim mrežama.

Glasnogovornik Facebooka potvrdio je djelomični pad mreže, a na Twitteru je objavljeno da se radi na uklanjanju problema što je prije moguće.

Foto: Screenshot/DownDetector

Međutim, oko  6 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, korisnici se i dalje žale na probleme.

Kažu da ne mogu uopće ući na tu društvenu mrežu, da ne mogu stavljati objave ni komentare ni na Facebook ni na Instagram, te da imaju poteškoće i s Messengerom i WhatsAppom.

Facebook, koji se uvelike financira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Međutim, to u srijedu nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio – New York Times navečer je objavio da su protiv Facebooka newyorški tužitelji pokrenuli istragu zbog osobnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama.

BBC piše da je Facebook ovako velikih problema posljednji put imao 2008. godine, no tada je imao oko 150 milijuna korisnika, dok ih sad ima čak 2,3 milijarde.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

ZA
zagabria1
10:17 14.03.2019.

Dao Bog da čim dulje ne radi da se ljudi malo riješe ovisnosti o potpuno beskorisnoj stvari

ON
ona.
20:32 13.03.2019.

Ako ne znate održavat aplikacije zakaj ste ih radili? Svako malo pa instagram ne radi, znam da to nije od životne važnosti ali ako nekaj dajete na tržište onda to mora i radit. Instagram se užasno pokvario, stalno mijenja broj pratitelja i broj onih koje sam korisnik prati...

JE
jetix
20:13 13.03.2019.

meni ne radi whatsapp, neće slati slike