SAN FRANCISCO

Iako bolestan Steve Jobs predstavio iPad 2 s dvije kamere

Foto: reuters
Iako bolestan Steve Jobs predstavio iPad 2 s dvije kamere
02.03.2011.
u 23:03
Prvi uređaji doći će na police američkih trgovina već 11. ožujka, najavio je Steve Jobs
Pogledaj originalni članak

Velikan je predstavio velikana! Steve Jobs, čelnik Applea kojemu je ostalo samo nekoliko tjedana života i s kojim se već oprostio i njegov veliki prijatelj Barack Obama, pojavio se danas nenadano na pozornici Yerba Buena centra u San Franciscu kako bi pred više od tisuću VIP gostiju i insajdera računalne industrije predstavio iPad 2, uređaj koji će, kako je najavio, ove godine zasjeniti klasična računala.

– Od travnja do prosinca 2010. prodano je 15 milijuna iPada, a 2011. bit će godina iPada 2. Dugo smo radili na ovom projektu i njegovo predstavljanje nisam htio propustiti – rekao je Jobs otvarajući predstavljanje novog uređaja dok ga je publika, podjednako oduševljena novim iPadom koliko i njegovom pojavom na pozornici, stojeći bodrila pljeskom i ovacijama.

Da Jobsove riječi imaju osnove i da je iPad 2 doista impresivan uređaj, govore već prvi podaci. Tablet novog dizajna dramatično je brži od bilo kojeg postojećeg tableta. Novi A5 čip omogućuje dva puta brži rad središnjeg procesora, a obrada grafike čak je 9 puta brža nego dosad. Ugrađene su dvije kamere, prednja i stražnja, a baterija, unatoč znatno bržim performansama tableta, traje 10 sati, kao i kod osnovnog iPada.

Prvi uređaji, uz cijenu od 499 do 829 dolara, doći će na police trgovina u SAD-u već 11. ožujka, a vjeruje se da će mjesečna proizvodnja iznositi oko 6 milijuna komada. Kako je iPad uređaj koji je Appleu u osam mjeseci prošle godine osigurao prihod od čak 9,5 milijardi dolara, vjeruje se da će iPad 2 biti još uspješniji. Zbog toga je za ovaj tablet najavljen i cijeli niz dodatnih uređaja koji će, kako je rekao Jobs, dodatno pojačati iPad iskustvo. Uz poseban HDMI videoizlaz koji omogućuje rad s tablet-aplikacijama na klasičnom kućnom televizoru, posebnu nadu polažu u Smart Cover, magnetizirano pokrivalo ekrana koje, kad je navučeno na uređaj, automatski spušta iPad 2 u stanje hibernacije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

OR
ordinaryhandsome
03:09 03.03.2011.

Čovjek ima zanimljivo prezime.. voli radit, al eto, to ga je doslovce ubilo na kraju.. Vidimo se tamo Jobs.. i nadam se da ćeš i tamo radit ipadiće.

Avatar cro1com
cro1com
04:44 03.03.2011.

E moze ovaj sada da priceka prvi je zamene dosta dobar nisam ga dobro ni razgledao.

BI
billynik
11:10 03.03.2011.

Davno nisam vidio glupaviji uvod u članak, čestitiam \"novinaru\".