GOOGLEOV SUSTAV

Hyundai prvi ponudio Android Auto, dostupan u Sonati

Foto: Hyundai
Hyundai Sonata
Foto: Hyundai
Hyundai Sonata
Foto: Hyundai
Hyundai Sonata
Foto: Hyundai
Hyundai Sonata
Foto: Hyundai
Hyundai Sonata
Foto: Hyundai
Hyundai Sonata
27.05.2015.
u 09:39
Ovaj Googleov sustav omogućuje da se mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android upravlja putem nadzorne ploče automobila
Pogledaj originalni članak

Hyundai je prva autokompanija na svijetu koja je u svojim vozilima ponudila Android Auto, objavili su danas iz te južnokorejske tvrtke. Ovaj Googleov sustav, koji omogućuje da se mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android upravlja putem nadzorne ploče automobila, bit će ponuđen u modelu Sonata u SAD-u.

U Hyundaiju tvrde da će ovaj sustav poboljšati sigurnost jer omogućuje vozačima da, umjesto korištenja mobitela ili tableta tijekom vožnje – što mnogi čine, a vrlo je opasno – tim uređajima upravljaju i glasom ili putem tipki na upravljaču.

Kako navodi BBC, Google je u siječnju prošle godine najavio da radi s Hyundaijem, Audijem i Hondom na integraciji svog operativnog sustava u njihove automobile. Googleov glavni rival Apple sklopio je slične dogovore s BMW-om, GM-om i Hondom.

Iz Hyundaija su najavili da će Android ponuditi i u drugim svojim modelima, a uz to će ugraditi i Appleovu verziju ovog sustava, CarPlay.

>> Hyundai omogućio otključavanje i paljenje putem pametnog sata

>> Audi predstavio sat kojim je moguće kontrolirati auto

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.