Okupljanje u NJEMAČKOJ

Hrvatske igrice na kölnskom sajmu Gamescom

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Gamescom
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Gamescom
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Gamescom
15.08.2014.
u 17:00
Na hrvatskom štandu na Gamescomu nastupa pet tvrtki; Digitalna avantura, Intercorona, Iron Ward, K.I.D. i Pandora studio
Pogledaj originalni članak

Nastupom na nacionalnom miništandu na sajmu Gamescom 2014. u Kölnu, najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave, u srijedu je započelo prvo zajedničko izlaganje hrvatskih proizvođača računalnih igara.

Developeri zabavnog softvera okupljeni su u Grupaciju za računalne igre pri Udruženju za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore, koja je i organizirala nastup i gradnju štanda. Na hrvatskom štandu na Gamescomu nastupa pet tvrtki; Digitalna avantura, Intercorona, Iron Ward, K.I.D. i Pandora studio, koje su na svjetskom tržištu poznatije pod brendovima Reboot, LGM Games, Ironward, Cateia Games i Gamepires.

Na sajmu izlaže i zagrebački Croteam. Usto i tvrtka Infobip iz Vodnjana izlaže na Gamescomu, neovisno o nacionalnom štandu.

>> Koliko košta 'besplatna' igra?

>> 'Da je mentalitet nacije progresivan, pare bi se već našle'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AT
atHyperion
14:49 20.08.2014.

Vrijeme za dobru promociju hrvatskih igara. Nadam se da će hrvatski studiji bolje prodavati u budućnosti. To bi bilo dobro za njih, Hrvatsku ali i gospodarstvo.