NA TESTU

Gradska namjena i potrošnja idu u korist trocilindraša

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Nissan Micra
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Nissan Micra
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Nissan Micra
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Nissan Micra
26.12.2013.
u 17:00
Već početna Micra donosi ESP, prednje i bočne zračne jastuke, zračne zavjese, audio uređaj s komandama na upravljaču, bluetooth...
Pogledaj originalni članak

Redizajnirana Nissan Micra četvrte generacije ima bitno izmijenjen prednji i stražnji kraj - dizajnerski usklađen s novim modelima japanskog proizvođača, poput Jukea ili sasvim novog Qashqaija. Djeluje markantnije, dok je solidna prostranost koju nudi ostala njezin adut.

Upravljač presvučen kvalitetnom kožom odlično sjeda u ruke i općenito je u Micri vozačka pozicija vrlo ugodna. Središnji dio kokpita izrađen je od plastike s klavirskim sjajem i dio je paketa opreme Look koji za 4000 kuna nudi i automatski klima uređaj, 15” alu naplatke, maglenke, automatsko paljenje svjetala i senzore za kišu te je definitivno dobro uložen novac.

Ispod poklopca motora testnog primjerka je poznati 1,2-litreni trocilindraš sa 80 KS, koji bi i dalje trebao biti najtraženiji model. Zvrkast trocilindarski zvuk prati živahnost koja se čini bolja nego na papiru (13,7 do 100 km/h), dok najveća brzina od 170 km/h jamči i dobre performanse na dužim putovanjima. Ipak, najbitnija je potrošnja od 6,2 l/100 km, koliko smo izmjerili u mješovitoj vožnji. Već početna Micra odlično je opremljena, pogotovo sa sigurnosnog aspekta. Osim ESP-a, donosi i bočne zračne jastuke i zračne zavjese, ali i audio uređaj s komandama na upravljaču, bluetooth, usb ulaz... I dalje se Micre za europsko tržište proizvode u Indiji. Micra s Acenta Look opremom košta 82.500 kuna, dok je dodatak za metalik boju 2200 kuna.

>> FOTO Posebna Nissan Micra za 30. godišnjicu modela

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

N1
Nešo.15
08:32 31.12.2013.

Najbolji gradski auto: CHEVROLET Spark.