NOVA OPCIJA

Google Map Maker i u Hrvatskoj - možete dodavati ceste, mjesta...

Foto: Screenshot
Google Map Maker i u Hrvatskoj - možete dodavati ceste, mjesta...
19.02.2014.
u 12:30
Korisnici osim cesta mogu dodavati i planinarske staze, vodene putove i slično
Pogledaj originalni članak

Google je i u Hrvatsku doveo uslugu Map Maker, koja korisnicima omogućuje da sudjeluju u izradi Googleovih internetskih geografskih karata.

Korisnicima se odmah na početku nude četiri opcije: Dodaj mjesto, Uredi mjesto, Dodaj cestu, i Pregledajte uređivanja drugih korisnika.

Prva opcija, na primjer, omogućuje korisnicima da dodaju na kartu svoj omiljeni kafići ili lokalni park, te pojedinosti o njima. Drugom opcijom korisnici mogu podebljati informacije o već postojećim mjestima.

Korisnici također mogu dodavati nove ceste, ali i planinarske staze, vodene putove i slično. Ljubitelji biciklizma mogu dodati i biciklističke staze u gradu kako bi ostalim korisnicima pokazali koje su ceste pogodne za vožnju biciklom.

"Korisnici su u Hrvatskoj vrlo dobro prihvatili niz GEO usluga tvrtke Google koje smo uveli tijekom vremena, uključujući Street View, Google Navigation ili Traffic", izjavio je Joško Mrndže, direktor tvrtke Google za regiju Adriatics.

"Hrvatski korisnici sada nam zahvaljujući alatu Map Maker mogu pomoći poboljšati karte te istovremeno postati dio globalne zajednice kartografa. Hrvatska je kao turistička destinacija poznata po prirodnim ljepotama i važnim povijesnim znamenitostima. Sada svatko može doprinijeti svojim opsežnim poznavanjem lokalnog područja te na taj način pomoći našim posjetiteljima da još bolje dožive Hrvatsku", dodao je.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.