GAŠENJE MARKE

GM zbog Opela povlači Chevrolet iz Europe

Foto: GM
GM zbog Opela povlači Chevrolet iz Europe
05.12.2013.
u 18:14
Osim Opela i britanskog Vauxhalla, GM tijekom iduće tri godine planira pojačati i prisutnost luksuznog Cadillaca u Europi
Pogledaj originalni članak

Chevrolet, uz iznimku nekoliko vozila poput Corvette, više neće biti prisutan na europskom tržištu, priopćili su danas iz GM-a. Ta će tvrtka od 2016. godine u Europi nuditi samo vozila marki Opel i Vauxhall. GM kao razlog za odlazak Chevroleta sa Starog kontinenta naveo tešku gospodarsku situaciju u Europi.

Kako navodi portal Automotive News Europe, razlog leži i u neočekivano lošoj prodaji Chevroleta. GM je 2005. godine modele južnokorejskog Daewooa za europsko tržište jednostavno preimenovao u Chevrolet, no ni zvučno američko ime nije im pomoglo u borbi protiv rivala kao što su Hyundai, Škoda i Dacia, koji nude automobile prilagođenije europskom tržištu. Chevrolet je na slabu prodaju reagirao rezanjem cijena i ponudom skupljih modela, no tako je samo ugrozio njemački Opel.

Osim Opela i britanskog Vauxhalla, koji proizvode manje-više iste automobile, GM tijekom iduće tri godine planira pojačati i prisutnost luksuznog Cadillaca u Europi. Chevrolet će i dalje ostati na tržištu Rusije i bivših zemalja SSSR-a.

Predsjednik i CEO GM-a Dan Akerson rekao je da je ovo najbolje rješenje za sve četiri marke.

"To je posebno pozitivno za kupce automobila diljem Europe, koji će moći kupovati vozila dobro definiranih i vitalnih GM-ovih marki", rekao je Akerson.

>> Platforme i motori su im isti, cijene servisa različite

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.