sigurnost

Facebook priznao još jedan propust: Ostavio nezaštićene milijune lozinki

Foto: Reuters/PIXSELL
Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
Facebook
22.03.2019.
u 09:57
Lozinke su bile spremljene u običnom tekstualnom formatu i vidljive svim zaposlenicima tvrtke
Pogledaj originalni članak

Društvena mreža Facebook u četvrtak je priznala još jedan propust u zaštiti privatnosti korisnika jer je lozinke milijuna korisnika držala u nezaštićenom formatu. Lozinke su bile spremljene u običnom tekstualnom formatu i bile vidljive svim zaposlenicima tvrtke.

"Uočili smo to jer su naši sustavi prijave takvi da maskiraju lozinke tehnikama koje ih čine nečitljivima", napisao je Facebook u poruci korisnicima.

U poruci se navodi da pristup lozinkama izvana nije bio moguć i da nema znakova zlouporabe tih lozinki. Problem je uočen u siječnju kad je provedena redovita sigurnosna kontrola u tvrtki te je problem otklonjen, a Facebook će obavijestiti sve koji su pogođeni tim propustom.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KO
koraknaprijed
10:32 22.03.2019.

FB je zlo!