Milijarda i pol

Facebook pretrpan informacijama, gradi još jedno skladište

Facebook pretrpan informacijama, gradi još jedno skladište
24.04.2013.
u 09:05
Facebook prikuplja sve više podataka, nudi sve više usluga, sve je više korisnika koji društvenoj mreži pristupaju putem mobilnih uređaja.
Pogledaj originalni članak

Količina informacija koju Facebook svakodnevno prikuplja od svojih korisnika je toliko narasla da moraju otvoriti i četvrti podatkovni centar. Ovaj će smjestiti u Iowi.

Facebook prikuplja sve više podataka, nudi sve više usluga, sve je više korisnika koji društvenoj mreži pristupaju putem mobilnih uređaja, stoga je nužan novi podatkovni centar poručuju iz Facebooka.

Pretpostavlja se da će cijena izgradnje, koja se očekuje do kraja 2014. godine, biti oko milijardu i pol dolara, piše Reuters.

Facebookov Jay Parikh izjavio je kako se ne žele naći u situaciji da ne mogu lansirati proizvod jer nemaju potrebnu infrastrukturu.

Na ovu odluku utječe i želja Facebook kompanije da prenese Instagram na svoju opremu, što će učiniti kada izgrade podatkovni centar.

>>Porezna će putem Facebooka i Twittera kontrolirati građane

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.