Sada i službeno

EU potvrdila: Photomath se može prodati Googleu bez dodatnih uvjeta

Foto: MicroBLINK
EU potvrdila: Photomath se može prodati Googleu bez dodatnih uvjeta
28.03.2023.
u 19:47
Europska komisija odobrila je prodaju hrvatske aplikacije kalifornijskom IT gigantu
Pogledaj originalni članak

Reuters je prije pola sata objavio kako su antimonopolska regulatorna tijela EU dala bezuvjetno odobrenje Alphabetovoj kompaniji Google da preuzme hrvatsku matematičku aplikaciju Photomath, navodeći Europsku komisiju.

Komisija EU-a rekla je, navodi Reuters, da sporazum neće smanjiti konkurenciju na tržištima za "online alate za pomoć pri izradi domaćih zadaća i učenja koji uključuju matematiku kao ponudu predmeta i opće usluge pretraživanja", stoji u priopćenju.

Reuters je prošli tjedan ekskluzivno izvijestio da je Google spreman dobiti bezuvjetno odobrenje za posao. Google je sklopio ugovor o preuzimanju Photomatha u svibnju prošle godine. Ulagači u hrvatsku tvrtku su Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures i Cherubic.

>> VIDEO Posao stoljeća: Google kupio hrvatsku aplikaciju Photomath

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.