TOYOTA

Dva i pol milijuna Yarisa zaokruženo hibridom

Foto: Toyota
Toyota Yaris
Foto: Toyota
Toyota Yaris
05.05.2014.
u 21:15
Plan za 2014. godinu je proizvodnja 220.000 Yarisa. Postrojenje će započeti s radom u tri smjene od 16. lipnja
Pogledaj originalni članak

Iz Toyotine tvornice u Francuskoj izašlo je 2,5 milijuna Yarisa. Proizvodnja je započela 2001. godine, a kompaktni gradski automobil koji bilježi rekordnu brojku bijeli je Yaris Hibrid. Upravo je hibridni Yaris jedan od najpopularnijih modela među Toyotinim europskim kupcima. Jubilarni 2,5-milijunti Yaris uskoro će biti isporučen kupcu iz Marseilla.

Uspjeh prodaje Yarisa - koji se posebno može zahvaliti dobrom prihvaćanju hibridne inačice - rezultirao je Toyotinim planom o 15-postotnom povećanju proizvodnje za ovu godinu. To, pak, vodi uvođenju treće proizvodne smjene u francuskoj tvornici od lipnja nadalje. Tada će Toyota Motor Manufacturing France proizvoditi 1100 Yarisa dnevno u odnosu na 840 koliko isporučuje danas.

Plan za 2014. godinu je proizvodnja 220.000 Yarisa. Postrojenje će započeti s radom u tri smjene od 16. lipnja, što je termin planiran za početak proizvodnje osvježenog Yarisa.

>> Osvježeni Yaris slijeti stilske linije Toyote Aygo

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.