Poduzetnički inkubator 'Pismo'

Diplome polaznicima škole za programere video igara

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija
Diplome polaznicima škole za programere video igara
05.11.2019.
u 14:22
Polaznici su osposobljeni do stupnja da mogu otvoriti svoje tvrtke ili potražiti posao u sličnima
Pogledaj originalni članak

Nakon šest mjeseci školovanja u Poduzetničkom inkubatoru "Pismo" u Novskoj, središtu gaming industrije Sisačko-moslavačke županije, četrdeset polaznika iz cijele Hrvatske primilo je u utorak Diplome o uspješno završenom školovanju za programere video igara. Polaznici su osposobljeni do stupnja da mogu otvoriti svoje tvrtke ili potražiti posao u sličnima.

"S prvom grupom do sada smo osposobili sedamdeset isključivo mladih ljudi, a zanimanje za treću grupu premašilo je sva naša očekivanja", kazao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Napomenuo je kako buduće stručnjake u gaming industriji u školovanju pomaže Grad, Sisačko-moslavačka županija te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, najavio je da će i ubuduće financijski pomagati osposobljavanje kadrova u tom sektoru.

Da će to činiti i Ministarstvo rada i mirovinskog sustav rekla je državna tajnica Majda Burić, ističući da je nezaposlenost u Hrvatskoj pala za 11 posto i sada iznosi šest posto. "U posljednje tri godine Ministarstvo je u zapošljavanje na području Sisačko-moslavačke županije uložilo 150 milijuna kuna poticajnih sredstava, omogućivši da posao dobije pet tisuća osoba", istaknula je.

Župan Ivo Žinić najavio je izradu projekta za izgradnju kampusa za gaming industrije u Novskoj, a potom su polaznicima uručene diplome.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.