LOŠA PRODAJA

Dionice Nintenda pale i do 18 posto nakon vijesti o gubitku

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Dionice Nintenda pale i do 18 posto nakon vijesti o gubitku
20.01.2014.
u 13:34
Za lošije rezultate u Nintendu su okrivili slabu prodaju konzole Wii U tijekom sezone blagdana
Pogledaj originalni članak

Vrijednost dionica Nintenda danas je pala i do 18 posto nakon što je ovaj japanski proizvođač igraćih konzola objavio da očekuje gubitak, prenosi BBC. Dionice su pale i do 11.935 jena na Tokijskoj burzi (TSE).

Nintendo je u petak objavio kako za financijsku godinu, koja završava 31. ožujka, očekuje gubitak od 35 milijardi jena (oko 1,9 milijardi kuna). Tvrtka je za to razdoblje prvotno predviđala profit od 100 milijardi jena.

Za lošije rezultate u Nintendu su okrivili slabu prodaju konzole Wii U tijekom sezone blagdana. S devet milijuna primjeraka, koliko je tvrtka procjenjivala da će prodati u poslovnoj godini, predviđanja su pala na samo 2,8 milijuna, 70 posto manje. Srezana su i predviđanja prodaje manje konzole 3DS s 18 na 13,5 milijuna primjeraka.

>> Nintendo: FullScreenMario krši naša autorska prava

>> Preminuo čovjek koji je više od pola stoljeća vodio Nintendo

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.