Žele kontrolu komunikacija

Britanija će zabraniti WhatsApp i Snapchat ako ih ne bude mogla nadzirati

Foto: Reuters/PIXSELL
Britanija će zabraniti WhatsApp i Snapchat ako ih ne bude mogla nadzirati
13.01.2015.
u 16:20
Britanske obavještajne službe moraju imati mogućnost kontrole i nadzora, tvrdi Cameron
Pogledaj originalni članak

Britanski premijer David Cameron najavio je kako će vrlo vjerojatno u skoro vrijeme na području Velike Britanije biti zabranjene aplikacije koje nije moguće nadzirati, poput WhatsAppa ili Snapchata.

- Hoćemo li dozvoliti komunikacijske kanale koje jednostavno nije moguće nadzirati i pročitati? Moj odgovor je:ne, nećemo, ustvrdio je Cameron tijekom jednog od govora održanih u Londonu

Dio je to njegova predizborna programa koji će biti proveden ukoliko ponovo osvoji većinu u parlamentu i uspije formirati novu vladu. Uvjet za ostanak ovih aplikacija na brutanskom tržištu biti će njihovo otvaranje enkripcijskog sustava britanskim obavještajnim službama.

>> WhatsApp u manje od godinu dana udvostručio broj korisnika

>> WhatsApp pao na par sati, korisnici bijesnili na Facebook

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

NP
npravednost
19:10 13.01.2015.

Zar ovaj licemjer nije prije 2 dana u Parizu marširao radi očuvanja slobode i demokratskih stečevina zapada ! Eto , to su te slobode !!! EU je od početaka zamišljena kao diktatura , s vremenom se to sve više i više potvrđuje u praksi .

Avatar Trpimir
Trpimir
21:04 13.01.2015.

Masonerija na djelu.

BU
BubyZG
19:27 13.01.2015.

Baš se sjećam kako su ulovili Bin Ladena jer im je kuća bila sumnjiva upravo zato jer nije imala nikakve informatičke opreme. Dakle kontrolirati komunikacije sumnjivaca ionako neće moći, ali će zato prisluškivati i nadzirati sve koji su npr. prebacili novce u drugu zemlju kako ne bi platili porez ! Kontrolirati mase je uvijek nužno, kao što su nekad svećenici kroz sakrament ispovjedi imali potpunu kontrolu nad događajima među pučanstvom !!