3 dana bez aplikacije

Zabranjen pristup WhatsAppu, iz tvrtke poručuju: 'Ovo je kazna za 100 milijuna korisnika'

Foto: Reuters/PIXSELL
WhatsApp
Foto: Arno Burgi/DPA/Pixsell
Whatsapp
Foto: Reuters/PIXSELL
Whatsapp
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
WhatsApp
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
WhatsApp
02.05.2016.
u 23:30
Odlukom se kažnjava više od 100 milijuna korisnika čija komunikacija ovisi o našim uslugama, bilo da je riječ o poslu ili privatnim porukama, samo zato da bismo sudu predali snimke razgovora koje ne posjedujemo, stoji u priopćenju tvrtke.
Pogledaj originalni članak

Brazilski sudac zabranio je na tri dana pristup aplikaciji WhatsApp svim korisnicima u najvećoj latinoameričkoj zemlji, drugi put u posljednjih pet mjeseci. 

Odluka suca Marcela Maie Montalva iz države Sergipe odnosi se na pet glavnih brazilskih internetskih operatora, a na 72 sata bez pristupa WhatsAppu ostat će oko 100 milijuna korisnika diljem zemlje. 

Nije poznat razlog za donošenje takve odluke zbog tajnosti sudskog procesa u saveznoj državi Sergipeu, piše Reuters. Agencija dpa navodi kako se pretpostavlja da je riječ o posljednjem pokušaju suda da prisili čelnike tvrtke WhatsApp u vlasništvu Facebooka da istražiteljima predaju chatove, među kojima su i razgovori osobe optužene za trgovinu drogom.  

U priopćenju WhatsAppa stoji da je tvrtka "razočarana takvom odlukom", nakon što je s brazilskim sudovima u potpunosti surađivala. 

"Odlukom se kažnjava više od 100 milijuna korisnika čija komunikacija ovisi o našim uslugama, bilo da je riječ o poslu ili privatnim porukama, samo zato da bismo sudu predali snimke razgovora koje ne posjedujemo", stoji u priopćenju tvrtke. 

Sličnu odluku o ukidanju pristupa aplikaciji na 48 sati donio je 15. prosinca 2015. sudac iz Sao Paula. 

Sudac Marcel Maia Montalvao iz savezne države Sergipe u ožujku je odredio zatvorsku kaznu za jednog od brazilskih čelnika Facebooka jer je odbio blokirati aplikaciju. Nakon toga je zatvoren, no ubrzo i pušten iz zatvora. 

>>Whatsapp pojačao zaštitu privatnosti

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.