PRIVATNOST

Zašto Appleu trebaju vaši pozivi i mailovi?

Foto: Reuters/PIXSELL
Novi modeli Iphonea
Foto: Reuters/PIXSELL
iPhone
Foto: Reuters/PIXSELL
iPhone
Foto: Reuters/PIXSELL
Novi modeli Iphonea
Foto: Reuters/PIXSELL
Novi modeli Iphonea
19.09.2018.
u 17:18
Žele naučiti kako korisnici koriste uređaje i svakom uređaju dodijeliti ocjenu temeljenu na povjerenju što će koristiti svaki puta kada pokušate nešto kupiti.
Pogledaj originalni članak

Apple je prije dva dana objavio nove sustave za svoje uređaje, a u njima je ažurirao neke od svojih odredbi o privatnosti u uvjetima iTunesa.

Američki tehnološki div tako je u odredbi o privatnosti uveo točku prema kojoj će koristiti vaše pozive i elektroničke poruke s ciljem da identificira i spriječi prijevare. Žele naučiti kako korisnici koriste uređaje i svakom uređaju dodijeliti ocjenu temeljenu na povjerenju što će koristiti svaki puta kada pokušate nešto kupiti.

- Podnesci su napravljeni tako da Apple ne može doznati stvarne vrijednosti na vašem uređaju. Rezultati se pohranjuju na određeno vrijeme na našim serverima - stoji u odredbi o uvjetima unutar iTunesa, a odnosi se na mobitele i Apple TV uređaje.

Venturebeat piše kako je ova odredba neuobičajena iz nekoliko razloga, a jedan od njih je i taj što se preko Apple TV-a ne mogu izvršiti pozivi ili poslati elektronička pošta. Nije jasno kako će Apple računati 'rezultat povjerenja' za kupovine u iTunesu koje će se vršiti putem Apple TV-a.

Pišu i kako je pohranjivanje određenog broja e-mailova i poziva daleko od potpunog praćenja poziva i e-mailova i poziva. Navode i kako je to čudan 'oslonac' za borbu protiv prijevare.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PV
prcko.vitamincic
20:27 19.09.2018.

Još uvijek nisu uveli podršku za MicroSD kartice, dakle, za mene ne igraju. Kada je 2008. se pojavio iPhone 3G ja sam kupio Samsung Galaxy S, do danas sam dao Samsungu lijepih peneza, a Apple nije dobio ni lipe od mene. Želim svoje podatke uvijek imati na microSD kartici a ne samo u oblacima.