baterija cijeli dan!

Apple predstavio novi MacBook Air i sustav iOS 7!

Foto: REUTERS/PIXSELL
apple (1)
Foto: REUTERS/PIXSELL
apple (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
apple, tim cook
Foto: Apple
macbook air (1)
Foto: Apple
macbook air (1)
10.06.2013.
u 20:36
Baterija na 11-inčnom računalu MacBook Air traje 9 sati, a na 13-inčnom čak 12 sati
Pogledaj originalni članak

Apple je na "Worldwide Developers Conference" u San Franciscu predstavio novi MacBook Air i MacBook Pro.

Novi MacBook Air u prodaju ide već danas, a novo prijenosno računalo ima mnogo bolju grafiku te mu baterija duže traje. Naime, baterija na 11-inčnom računalu traje 9 sati, a na 13-inčnom čak 12 sati, piše Mashable.

– Možete pogledati gotovo sva tri dijela Gospodara prstenova – našalio se glasnogovornik Applea. Oba računala sa 128 GB memorije stajat će 999 dolara, a sa 256 GB memorije 1.199 dolara (cijene za Ameriku). 

Apple je, između ostaloga, predstavio i novi operativni sustav iOS 7 za koji je direktor Tim Cook rekao da je najveća promjena otkad su predstavili prvi iPhone.

Prva promjena koja se odmah uočava je novi 'slide to unlock' zaslon, ali i traka s obavijestima. Ikonice na početnom zaslonu su potpuno redizajnirane, a redizajnirane su praktički i sve osnovne aplikacije, mape, game centar, e-mail klijent i sl. Galerija fotografija sada prikazuje slike na cijelom zaslonu.

iOS 7 sadrži 'Kontrolni centar' koji objedinjuje prečice prema često korištenim postavkama, kontrole glazbe, a obavijestima se može pristupiti i ako je zaslon zaključan.

>> Appleovi proizvodi mogli bi biti zabranjeni u SAD-u

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.