PROCJENA ANALITIČARA

Apple bi ovog vikenda mogao prodati do 3,5 milijuna iPada

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Apple bi ovog vikenda mogao prodati do 3,5 milijuna iPada
02.11.2013.
u 08:25
Za razliku od prošle godine, u Appleu ovaj put nove uređaje neće istovremeno pustiti u prodaju
Pogledaj originalni članak

Analitičar specijaliziran za Apple očekuje da će Apple ovog vikenda prodati između 2,5 i 3,5 milijuna nedavno predstavljenih tableta iPad Air, prenosi Mashable. Gene Munster iz tvrtke Piper Jaffray poručio je to u obraćanju ulagačima u petak.

Podsjetimo, Apple je prošli tjedan predstavio iPad pete generacije, nazvan iPad Air, te iPad mini druge generacije. Za razliku od prošle godine, kada su iPad četvrte generacije i prvi mini pušteni u prodaju istovremeno, u Appleu su se ovaj put odlučili za različite datume.

Prošle godine uređaji su tijekom prvog vikenda prodani u 3 milijuna primjeraka. Munster logično predviđa da bi, s obzirom na to da će se ovaj vikend prodavati samo iPad Air, ove godine prodaja mogla biti i slabija.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar valic
valic
09:23 02.11.2013.

neka se jednom dogovore o imenovanju modela nekom logikom, sada imam iPad 1, iPad 2, iPad, iPad i iPad Air

DT
dturina
09:32 02.11.2013.

Očekivao bih da se to malo uspori, naime tržište je već dosta zasićeno tabletima i netko tko već ima tablet, makar iPad 2, teško da će se odlučiti na upgrade. Recimo ja imam iPad mini, i unatoč tome što je novi mini po svim kriterijima bolji, ja ga sigurno neću kupiti jer mi je ovaj koji imam dovoljno dobar. Eventualno kad za par godina krepa baterija.