NOVI MODEL

Adobe uvodi pretplatu za Photoshop i druge programe

Foto: adobe
Adobe uvodi pretplatu za Photoshop i druge programe
07.05.2013.
u 18:07
Kupci će i dalje moći kupiti programe bez plaćanja pretplate, no nove mogućnosti i poboljšanja za te programe više neće biti dostupni
Pogledaj originalni članak

Adobe uvodi pretplatu na mnoge svoje popularne programe, uključujući i Photoshop i Dreamweaver, najavila je tvrtka na svojoj godišnjoj konferenciji Max, prenosi BBC. Kupci su dosad za Creative Suite, Adobeov paket od 16 programa, plaćali samo jednom, no od sljedećeg mjeseca za pristup pojedinim programima ili cijelom paketu morat će plaćati mjesečnu naknadu.

Kupci će i dalje moći kupiti programe bez plaćanja pretplate, no nove mogućnosti i poboljšanja za te programe, zaključno s verzijom 6, više neće biti dostupni, dok će programi za popravak bugova i dalje biti u ponudi. Oni koji žele pristup poboljšanjima morat će se pretplatiti na Adobeov internetski sustav Creative Cloud, koji osim pristupa softveru nudi i pohranu sadržaja na internetu. Za godišnju pretplatu cijena je 49,99 dolara na mjesec, a za mjesečnu 74,99. Trenutačna cijena Creative Suite 6 Master Collectiona je 2.599 dolara.

>> Veliki plan Adobea: Iznajmljivat će Photoshop na internetu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.