Foto: Piaggio Group Prva električna Vespa stiže i u Europu, a dosezat će čak ovu brzinu

Prva električna Vespa stiže i u Europu, a dosezat će čak ovu brzinu

31. 08. 2018. u 14:17 5
Baterija je puna za samo četiri sata te će trajati otprilike 10 godina

Za ljubitelje Vespe i sve one ekološki osviještene stiže super vijest. U listopadu u Europi kreće prodaja prvih električnih Piaggio 
Vespa skutera pod nazivom Vespa Elettrica. Dosezat će brzinu i do 100km/h, za razliku od 'klasične'.

CPR Custom Garage Od običnih motora stvaramo unikate

Baterija je puna za samo četiri sata te će otprilike trajati 10 godina. 

Pošto su električni automobili uglavnom jako tihi, skuter je onda još tiši što stvara potencijalnu opasnost na cesti, no dosjetili su se ugraditi uređaj za detekciju pješaka i ostalih vozila, a prikazuje i alternativne rute ako su gužve u prometu.

Cijena se još ne zna, no najavili su i hibridnu verziju Elettrica X koja će moći postići brzinu do 200km/h.

100 država na motoru Avantura duga tristo tisuća kilometara odvela ga je preko pet kontinenata

Vespa, simbol slobode, predstavljena je javnosti 1946. godine te je odmah privukla pozornost i velike simpatije, kako u medijima tako i u javnosti, izazivajući iznenađenje, ali i nevjericu zbog svog izgleda. No s vremenom je pokazala da i ona može biti konkurentna s ostalim skuterima i do dan danas ostala je jedinstvena i prepoznatljiva po svom stilu i funkcionalnosti.

Izvor: Engadget

>> Pogledajte i video - Koliko vrijede vozačke dozvole

PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka
pogledajte na vecernji.hr
  • 13:15 2. rujna 2018.

    Svi, ali baš SVI,proizvođači akumulatora daju jamstvo na baterije godinu, dvije ili max. tri. A istovremeno svi, ali baš SVI govore o trajnosti baterija 10 godina. Zašto ne daju jamstvo na 10 godina ?? Još jedna prevara proizvođača.

  • 12:32 4. rujna 2018.

    Jedna verzija ima domet 100km, a druga ima domet 200km, u članku piše da su 100 i 200 brizine vespi. novinar ne zna prepisat članak.

  • 10:03 2. rujna 2018.

    Baterija se puni 4 sata, a traje 10 godina? Znači, nakon 10 godina valja kupiti novu. Koliko košta nova? Hoće li nakon 10 godina neka nova tehnologija istisnuti ovaj motor pa će biti dobar samo za muzej? A sigurno je ...

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".