Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacionalizacija imovine

Rusi prodaju stan Zelenskog od 800 tisuća dolara na Krimu: Evo za što će iskoristiti novac

Volodimir Zelenski
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.05.2023.
u 09:07

Dosad su ruske okupacijske vlasti na Krimu nacionalizirale 700 nekretnina, uključujući one ukrajinskih oligarha

Ruske okupacijske vlasti na ukrajinskom poluotoku Krimu priopćile su da su nacionalizirale stan za odmor koji pripada Volodimiru Zelenskom te će ga prodati kako bi financirali svoju invaziju. Krimsko Državno vijeće u srijedu je izglasalo da će nacionalizirati imovinu nekih stranaca, među kojom je i stan u Jalti na Krimu koji pripada Oleni Zelenski, supruzi ukrajinskog predsjednika.

Video: Dramatična snimka: Rusko ministarstvo tvrdi da su njihovi ratni brodovi odbili napad ukrajinskih dronova

- Naravno, to nije velik gubitak za njega - rekao je pomalo cinično šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov. Ukupno su vlasti nacionalizirale 57 stanova i kuća.

VEZANI ČLANCI:

Konstantinov je u razgovoru za televiziju Rusija-24 rekao da će vlada prodati stan Zelenskog i da će time financirati "specijalnu vojnu operaciju" te će pružiti pomoć obiteljima ruskih vojnika. Dosad su ruske okupacijske vlasti na Krimu nacionalizirale 700 nekretnina, uključujući one ukrajinskih oligarha, piše ruska agencija Tass.

VEZANI ČLANCI: 

Zelenski je prije nego što je postao predsjednik bio komičar te uspješan televizijski glumac. On i njegova supruga kupili su spomenuti stan 2013., ali nikada nisu živjeli u njemu zbog radova u kući te ilegalne aneksije Krima koju je Rusija provela godinu kasnije. Stan vrijedi 800 tisuća dolara, prema Telegraphu.

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
08:24 28.05.2023.

Jedan od mnogobrojnih nekretnina u vlasnistvu Zelenskom (koji je ovo platio. pola trzisne cijene - ispod 100k). Jos mu ostaje kuca u Toskani i na Floridi, a ni za offshore racune nitko nece pitati.

Avatar pendreck
pendreck
11:32 26.05.2023.

Obitelj svakog poginulog ruskog vojnika dobi bijeli auto, Volga ili kada? Treba to sve nekako platiti...200.000...do sada izruceno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije