Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CSIH

Vodeći svjetski investicijski holding objavio javnu ponudu za preuzimanje Luke Rijeka

Central Swiss Investment Holding
15.03.2023.
u 13:31

Central Swiss Investment Holding Ltd., vodeći svjetski investicijski holding koji razvija vrhunska rješenja i ubrzava cirkularnost i održivost u području ulaganja ponuditelj je za preuzimanje dioničkog društva Luka Rijeka za usluge u pomorskom prometu, lučke usluge, skladištenje roba i špediciju sa sjedištem u Rijeci.

Ponuda od strane ulagača Zentralschweizerische Investment Holding AG (Central Swiss Investment Holding Ltd.) sa sjedištem u Švicarskoj je dana u skladu s člankom 10. stavkom 1. i stavkom 2. Zakona o preuzimanju dioničkih društava (NN 109/07, 36/09, 108/12, 90/13, 99/13, 148/13).

CSIH je društvo koje aktivno ulaže, podučava i razvija napredne tehnologije usmjerene prema budućnosti i koje doprinose poboljšanju koristi iz ekonomske, društvene i ekološke sfere u 8 zemalja diljem svijeta. Snaga tvrtke je u globalnom dosegu stručnjaka u različitim područjima s velikim iskustvom u svakoj fazi razvoja. Ključ uspjeh tvrtke leži u poslovnoj strategiji koja je fokusirana na ravnotežu između ljudi, planete i profita. Svrha CSIH društva je stjecanje, držanje, upravljanje i raspolaganje ulaganjima te pružanje svih usluga vezanih uz funkciju holdinga te pružanje savjetodavnih usluga društvima o pitanjima upravljanja i operativnim aspektima.

Društvo se sada planira fokusirati na sljedeću godinu i ulaganja u infrastrukturu, logistiku i cargo. U Hrvatskoj je partner preuzimanju Andreas Binder, investitor i poduzetnik rođen u Rijeci koji želi doprinijeti razvitku grada svojim bogatim iskustvom, bivši je suvlasnik Cargo centra Graz te bi nakon uspješne transakcije tvrtka Rhenus logistics trebala upravljati Lukom Rijeka.

Ponuditelj je novoosnovano trgovačko društvo i djelovat će u svoje ime i za svoj račun, a ne zajednički s drugim osobama izvan društva i kruga dioničara.

Više na Obavijesti izdavatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije