Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština Plave lagune

Uprava predlaže isplatu 53 mil. eura za dividendu

Potpuno prazne ulice Poreča u večernjim satima
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
07.02.2023.
u 11:51

Pravo na isplatu dividende imat će dioničari Plave lagune koji budu upisani u središnjem depozitoriju kao vlasnici dionica sedam dana nakon donošenja odluke o dividendi

Na izvanrednoj skupštini Plave lagune u ožujku dioničari bi trebali odlučivati o prijedlogu uprave o isplati dividende u iznosu većem od 53 milijuna eura i to iz zadržane dobiti, stoji u pozivu za skupštinu objavljenom jučer, javlja Hina.

Uprava porečke turističke kompanije Plava laguna sazvala je izvanrednu skupštinu za 23. ožujka na kojoj će se odlučivati o prijedlogu da se iz zadržane dobiti od 53,08 milijuna kuna za redovnu dividendu isplati 53,07 milijuna eura, a ostatak od 12.600 eura za isplatu povlaštene fiksne dividende imateljima povlaštenih dionica. Prema tome prijedlogu, dividenda bi iznosila bruto 20,29 eura po redovnoj dionici te 20,32 eura po povlaštenoj dionici Plave lagune. Za datum isplate dividende predlaže se 21. travnja.

Pravo na isplatu dividende imat će dioničari Plave lagune koji budu upisani u središnjem depozitoriju kao vlasnici dionica sedam dana nakon donošenja odluke o dividendi.

Prema posljednjim dostupnim podacima, Plava laguna je u prvih devet mjeseci prošle godine ostvarila konsolidirane poslovne prihode od 1,33 milijarde kuna ili 37 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije te dobit razdoblja od 631 milijun kuna ili 291 milijun više. U svom portfelju jedna od najvećih domaćih hotelijerskih kuća ima 20 hotela, 11 apartmanskih naselja i devet kampova. 

VIDEO Požar u Novalji: Izgorio autoservis Tomislav

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije