Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova suradnja

CircuitMess Alberta Gajšaka surađuje s Walmartom

25.11.2022.
u 16:33

Walmart je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svijetu, a Chatter 2.0, sastavljivi komunikacijski uređaj Gajšakova CircuitMessa, prodavat će se u njihovoj podružnici Sam's Club čija je narudžba vrijedna 1,3 milijuna dolara

Albert Gajšak, naš mladi poduzetnik u STEM području, bilježi novi uspjeh sa svojom tvrtkom CircuitMess. Nakon što je lani ostvarena suradnja s WarnerBrosom u sklopu koje se proizvodi model Batmobilea, sada se surađuje sa Sam's Clubom koji je podružnica američkog Walmarta. A Sam's Club podružnica je Walmarta, prodajni lanac kojem se pristupa samo uz članstvo a ne zahtijeva posebno uređen prostor već se isti obavlja u namjenskoj hali, često odmah uz dućan trgovačkog lanca kojemu prostor pripada. Riječ je o modelu koji će jako lako dati odgovor na pitanje ima li neki proizvod prodajnog potencijala ili ne. U CircuitMessu vjeruju da takav potencijal imaju te se vesele novom izazovu u Americi. U tu svrhu otvorili su i tvrtku.

- Da, dakle otvorili smo tvrtku u Delawareu iz različitih razloga, suradnja s Walmartom je bila jedna od motivatora za ovu odluku. Svake godine nam otprilike pola prihoda dođe od kupaca iz SAD-a pa je to bio logičan potez kako bismo pojačali prisustvo na tom tržištu. U tvoj tvrtki trenutno nema zaposlenih već je to samo entitet koji nam omogućava da lakše radimo stvari poput uvoza robe u SAD ili izdavanje faktura. Jedna bitna stvar nam je npr. bila dobivanje police osiguranja za suradnju s Walmartom - tu nas nitko nije htio osigurati dok smo imali hrvatsku tvrtku pa smo osiguranje sklopili na američku, kaže nam Albert Gajšak. U Sam's Clubu prepoznali su proizvod u novom proizvodu CircuitMessa, Chatteru 2.0, sastavljivog komunikacijskog uređaja, kojega su naručili 17.670 primjeraka u vrijednosti od 1,3 milijuna dolara.

 


 

Cole Powell, predstavnik Sam's Cluba, rekao je u izjavi za priopćenje o ovoj suradnji kako se pri odabiru asortimana uvijek vode time da pronađu one artikle koji su inovativni i nude iznimnu vrijednost za kupce.

- Vrijednost ovog proizvoda je u tome što djeci pomaže da urone u svijet STEM-a i telekomunikacija te nauče vrijedne vještine koje će im pomoći da se pripreme za poslove budućnosti, rekao je Powell. Ako sve prođe dobro, vidjet ćemo i još CircuitMessovih proizvoda u američkim dućanima.

 

 

- Ovo je trenutno "test order" u kojem su oni stavili 30 komada proizvoda u 589 dućana. Ako prodajni rezultati budu dobri, plan je da ostatak proizvoda iz našeg asortimana stavimo u Walmart, kaže Gajšak. CircuitMess Chatter 2.0 do 31. Prosinca ove godine prodavati ekskluzivno u 589 prodavaonica Walmartovog Sam’s Cluba u SAD-u po cijeni od 99,98 američkih dolara.

 

- Činjenica da je Walmart odabrao naš proizvod je indikator da radimo super proizvode i da se razvijamo u dobrom smjeru, navodi Mihael Gelo, prodajni predstavnik CircuitMessa koji je uz Gajšaka upravljao ovom suradnjom. Gelo također ističe kako će njihov tim u narednom periodu postavljati temelje za buduće projekte s Walmartom, ali i drugim velikim brendovima.

- Plan je širiti se dalje po cijelom svijetu, pa tako i u Americi. Za sada se većina stvari odvija u Hrvatskoj i mislim da ćemo ovdje ostaviti stvari poput proizvodnje i razvoja dugoročno. U SAD-u ćemo u nekoj fazi vjerojatno zapošljavati ljude koji će na pomagati prodavati više, ali za sada je prerano za reći, rekao nam je Albert Gajšak.
 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije