Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO PONEDJELJKA

Nakon tri i pol godine gradnje počeo tehnički pregled Pelješkog mosta

Prizori Pelješkog mosta za vrijeme juga
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
27.01.2022.
u 13:04

Tek po završetku tehničkog pregleda i mogućih otklanjanja nedostataka koji bi njime mogli biti utvrđeni moći će se reći da je Pelješki most gotov

Danas je počeo tehnički pregled Pelješkog mosta, koji je, prema informacijama iz Hrvatskih cesta, planiran do 31. siječnja odnosno do ponedjeljka. Iz Cesta nisu ništa više mogli komentirati sve dok ne završi postupak tehničkog pregleda. 

Kineski izvođač radova China Road and Bridge Corporation uveden je u posao izgradnje Pelješkog mosta prije tri i pol godine,  krajem srpnja 2018., i prema ugovoru se obvezao most izgraditi za tri godine. No taj rok je pomaknut zbog objektivnih okolnosti prouzročenih pandemijom koronavirusa. Prema planu Hrvatskih cesta, datum od 31. siječnja 2022. ionako je bio službeni rok za završetak gradnje mosta koji će povezati Hrvatsku. 

No činjenica je da tek po završetku tehničkog pregleda i mogućih otklanjanja nedostataka koji bi njime mogli biti utvrđeni moći će se reći da je Pelješki most gotov. 

>> VIDEO Snijeg paralizirao Grčku: Automobili zarobljeni na autocesti kod Atene, vozačima nosili deke i hranu

 


 

Komentara 3

LL
lijepa_li si
14:40 27.01.2022.

baš je lepi.

Avatar southman
southman
14:19 27.01.2022.

Hrvatska napokon spojena , I posljednji uvjet za Shengen ispunjen. EUR-o pred vratima. Svi preduvjeti za još veći rast turizma su tu.

ST
Stipan
13:48 27.01.2022.

-ja mislim da su Kinezi most napravili kvalitetno. Doduše u Kini se par mostova urušilo ali ne znaci da će i Pelješki .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije