Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI POTICAJI ZA RYANAIR

Sastali se Croatia Airlines i koncesionari na Tuđmanu

zracna_luka
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
19.04.2021.
u 13:46

Navode da su na sastanku obje strane pokazale spremnost i želju za pronalaženjem konstruktivnih rješenja

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture danas je održan sastanak predstavnika Croatia Airlinesa i Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ), na kojem se razgovaralo o nastaloj situaciji vezanoj za korištenje programa poticaja MZLZ-a kojima je cilj povećanje prometa, priopćili su iz Ministarstva.

 Navode da su na sastanku obje strane pokazale spremnost i želju za pronalaženjem konstruktivnih rješenja na obostranu korist te će u nadolazećem razdoblju intenzivirati razgovore o ovoj temi.

- Drago mi je da je današnji sastanak prošao uspješno te smo se usuglasili kako je važno nastaviti razgovore oko rješenja svih otvorenih pitanja. Ministarstvu, kao i cijeloj Vladi Republike Hrvatske, cilj je osigurati opstojnost poslovanja Croatia Airlinesa, a u isto vrijeme želimo podržati razvoj poslovanja i otvaranje novih linija u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Pandemija je izrazito negativno utjecala na zračni promet u cijelom svijetu te smo svi svjesni kako je potrebno uložiti značajne napore za opstanak na tržištu i očuvanjesvakog radnog mjesta - istaknuo je ministar Butković.

Iz Ministarstva sy poručili da je zaključeno je da će se intenzivirati razgovori, uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva, a sve kako bi se iznašla povoljna rješenja sukladno zakonskoj regulativi i praksi u zračnom prometu.

Podsjetimo, Croatia Airlines se, kao največi korisnik usluga ZL Franjo Tuđman,  pobunila jer je MZLZ da velike popuste irskom Ryanairu da leti na za destinacije na kojima već leti hrvatski nacionalni avioprijevoznik.

Pogledajte kako izgleda odjel u KB Dubrava gdje se brojni bore za život zbog koronavirusa


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije