Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska liga

Liverpool teško do pobjede protiv Crystal Palacea, Solskjaer za povijest

Liverpool
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
19.01.2019.
u 18:47

Liverpool je produžio niz bez domaćeg poraza na 32 utakmice, a zadnji ligaški poraz na Anfieldu 'Redsi' su doživjeli u travnju 2017. upravo od Crystal Palacea

U susretu 23. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu teškom mukom pobijedio Crystal Palace s 4-3 upisavši i 19. pobjedu ove sezone.

Gosti su na poluvremenu vodili 1-0, a sredinom drugog djela imali su i 2-2. Tko zna kako bi susret završio da argentinski vratar Julian Speroni nije poklonio 'Redsi' treći pogodak.

Liverpool
1/5

Crystal Palace je poveo u 34. minuti nakon sjajne kontre koju je na asistenciju Wilfreda Zahe u pogodak pretvorio Andros Townsend. Gosti su obranili prednost do kraja poluvremena, no Liverpoolu je trebalo svega osam minuta u nastavku kako bi okrenuo rezultat. U 46. minuti je izjednačio Mohamed Salah, a na 2-1 je povisio Roberto Firmino u 53. minuti.

James Tomkins je uspio izjednačiti u 65. minuti nakon prekida, no sve dobro što su gosti napravili pokvario je Speroni u 75. minuti poklonivši Salahu gol za novo vodstvo. James Milner je s krila ubacio u kazneni prostor, a Speroni nespretno odbio loptu u vlastiti gol. Salah je samo potvrdio pogodak.

U 89. minuti Liverpool je ostao s igračem manje nakon što je isključen Milner, no domaćin je i s desetoricom zabio za potvrdu pobjede. Pogodak je u trećoj minuti nadoknade zabio Sadio Mane. U posljednjim sekundama susreta Max Meyer je smanjio na 4-3. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio zbog ozljede.

Liverpool je produžio niz bez domaćeg poraza na 32 utakmice, a zadnji ligaški poraz na Anfieldu 'Redsi' su doživjeli u travnju 2017. upravo od Crystal Palacea.

Pobjedu i to šestu u nizu, ostvario je Manchester United porazivši Brighton s 2-1. Paul Pogba (27-11m) i Marcus Rashford (42) zabili su za United, dok je pogodak za gost zabio Pascal Gros (72). Ole Gunnar Solskjaer je tako postao prvi menadžer u povijesti 'Crvenih vragova' koji je dobio prvih šest utakmica.

Subotnje kolo ludom utakmicom otvorili su Wolverhampton i Leicester City. U susretu sa sedam golova domaćin je slavio 4-3, a junak utakmice bio je trostruki strijelac Diogo Jota koji je presudni pogodak postigao u trećoj minuti nadoknade. Domaćin je već nakon 12 minuta imao 2-0, Leicester je potom izjednačio, da bi Wolverhampton u 64. minuti poveo s 3-2.

Tri minute prije kraja Leicester je izjednačio i kada se već činilo kako će utakmica završiti 3-3, Jota je zabio za pobjedu. Među strijelce se upisao i Ryan Bennett (12), dok su za goste zabili Demarai Gray (47), Conor Coady (51-ag) i Wes Morgan (87).

Na ljestvici vodi Liverpool sa 60 bodova, Manchester City na drugom mjestu ima sedam bodova manje, ali i utakmicu manje. Treći je Tottenham s 48 bodova i također utakmicom manje.

>> Pogledajte kako je sudac zabio gol

Komentara 3

LJ
ljudeman
21:00 19.01.2019.

Primili tri gola, a Lovren ozlijeđen? Tko je sad dežurni krivac za šuplju obranu?

PR
prajdali100
21:19 19.01.2019.

Da je kojim slučajem igrao Lovren dežurni smradovi bi ga proglasili krivcem za sve golove.

Avatar patkovic
patkovic
21:54 19.01.2019.

kolko ja vidim liverpul u sredini ima te nabildane priglupe engleze i nema lopte u napadu , bolje da se salah povuče slično modriću - zato se i firmino povlači jer vidi da može samo zujit napred

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije