Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Simmons: Dario Šarić uskoro 
će postati 
All-Star igrač

18.02.2018.
u 00:30

– I ovo vam je dokaz da proces funkcionira, da je vodstvo kluba posljednjih godina vuklo prave poteze pa su Sixersi na pravom putu da jednog dana budu konkurentni – rekao je Šarić

Dario Šarić ostvario je zapaženu ulogu u svojem drugom nastupu u utakmici novaka na NBA All-Star Weekendu koji se ove godine održava u Los Angelesu. U uvjerljivoj pobjedi selekcije Svijeta protiv selekcije prve i druge godine američkih igrača (155:124), Šibenčanin je sudjelovao s 18 koševa (jedan više nego lani) i pet asistencija ostvarenih u 21 minutu.

U Šarićevoj, pobjedničkoj momčadi, najviše je zabio Bahamac Buddy Hield (29 koševa), no najkorisnijim igračem utakmice (MVP) ipak je proglašen Srbin iz Sacramento Kingsa Bogdan Bogdanović koji je ubacio sedam trica (26 koševa). Među pobijeđenim Amerikancima daleko najbolji bio je igrač Bostona Jaylen Brown (35 koševa i 10 skokova).

Najviše svojih igrača u tom susretu imali su Philadelphia Sixersi i Los Angeles Lakersi, po tri, s tim što su sva trojica Sixersa bila u početnoj petorci Svijeta.

– I ovo vam je dokaz da proces funkcionira, da je vodstvo kluba posljednjih godina vuklo prave poteze pa su Sixersi na pravom putu da jednog dana budu konkurentni – rekao je to Dario Šarić.

Kamerunac Embiid već je sada najbolji centar lige, Australac Simmons najveći je favorit za naslov novaka godine, a Šarić je lani bio drugi u tom izboru pa ne treba čuditi što su sva trojica bila u početnoj petorci “Team Worlda”.

Da ga se sačuva za glavnu predstavu, odnosno nastup na onoj pravoj All-Star utakmici u nedjelju, Embiid je igrao samo osam minuta i zabio pet koševa. Uostalom, kamerunski šoumen nastupit će i u natjecanju u košarkaškim vještinama, a izrazio je želju i da šutira trice, no na to će morati pričekati. Baš kao što će i Ben Simmons, kojeg sve više uspoređuju s Oscarom Robertsonom, morati pričekati da ga izaberu za All-Star igrača. Na pitanje tko će sljedeći od ovih mladih igrača biti All-Star igrač, Simmons je odgovorio:

– Budući da on igrački neprestano raste, ja mislim da će to biti Dario Šarić.

Sa skorom 30-25, Sixersi su trenutačno sedma momčad Istoka i u doigravanju bi mogli biti nagazna mina za favorite Istoka kao što su Cavaliersi i Celticsi. 

Komentara 2

Avatar Cokolinda
Cokolinda
10:22 18.02.2018.

Simicu, mozda jedan dan budes dobar kao taj Srbin Bodgan Bogdanovic nba mvp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije